Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pustio osumnjičene za silovanje

Policija potvrdila: Sucu Markoviću prijete, ne zna se hoće li dobiti zaštitu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
15.10.2019.
u 21:00

Sudac je pustio osumnjičene za silovanje 16-godišnjakinje zato što je zaključio da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Zadarski sudac Ivan Marković koji je pustio na slobodu osumnjičene za silovanje 16-godišnjakinje zaprimio je prijetnje, a o svemu se oglasila i policija.

- Možemo potvrditi da je PU zadarska zaprimila kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje te započela s provođenjem izvida. Vezano uz pitanje o pružanju fizičke zaštite obavještavamo da će policija temeljem procjene ugroženosti donijeti odluku o opravdanosti primjene takvih mjera - potvrdila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Podsjećamo, sedam mladića u dobi od 17 do 19 godina sedam puta su, u razdoblju od kolovoza prošle godine do srpnje ove godine, silovali tada 15-godišnju djevojčicu u jednom mjestu pokraj Zadra.

Policija ih je privela krajem ovog tjedna no ubrzo su uz mjere zabrane približavanja žrtvi pušteni na slobodu. Sudac Ivan Marković pustio je osumnjičene zato što je zaključio da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

Komentara 14

DA
darkofu
21:13 15.10.2019.

Žalosno što takvi suci postoje,dno dna,i tužno što troše kisik.

SK
Stjepan_Koprivnjak
21:56 15.10.2019.

Da li se itko sjeca onog slucaja iz rijeke. Kad su svi mediji izvjestavali o povampirenom ustasi koji je klao jadnog srbina zbog parkinga? Da bi na kraju ispalo da se radilo o obicnoj svadji oko parkinga kakva se dogadja ispred svake zgrade bar jedanput tjedno. Svjedocimo histeriji medija koji glume suca i porotu. A vecernji je jos profesionalan u usporedbi s recimo imbexom. Neznam za ostale ali od ovoga me hvata jeza. Izlozeni smo medijskoj manipulaciji na dnevnoj bazi. Umjesto informiranja imamo propagandu. Medijska scena je gora nego za vrijeme komunizma. I ne. Za to nisu krivi novinari nego politika koja tako manipulira ljudima. I dobro im ide sto pokazuje da gradjani ove drzave i nisu bas inteligentni

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
08:04 16.10.2019.

Ima li taj sudac kćer??? Kako bi se ponašao daje ona u pitanju, kakav bi stav tada zauzeo???vjerojatno nikada ne bi vidjeli svjetlo dana ili bi ih mrak pojeo. Sramotno do bola!! Ili je papreno dobra cijena bila za takvu odluku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije