Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena duševne boli
Povratak na članak

Sucima draži novac nego objava istine o njima

U slučaju značajnom za medijske slobode s Europskog suda belgijski suci i tužitelj tražili su odštetu od jednog franka

Komentari 1

VE
verica2
16:42 18.02.2017.

Kakav je to naslov? Ako je ono što je objavljeno istina, zašto bi sucima novine ili novinari uopće trebali platiti odšetetu, naknadu ili bilo kakav novac? Ako pak nisu pisali istinu, treba im presuditi još veću naknadu. Ne zbog sudaca,ca, nego zbog istine. Svatko o kome su novinari iznijeli neprovjerenu informaciju, oklevetali ga, naštetili njegovu dobru glasu, trebao bi ih tužiti i to ne samo zbog svojih duševnih boli, već prvesntveno zbog istine. Mediji su ti koji formiraju javno mnijenje, njihova je društveni utjecaj neusporediv i upravo zato moraju iznositi istinite činjenice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.