Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđeni suci

Iako uhićenja sudaca u Hrvatskoj nisu tako česta, takvih je primjera u prošlosti ipak bilo

bariša gašpar (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
16.11.2017.
u 20:12

Sudac Visokog trgovačkog suda Bariša Gašpar 2014. godine pravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je uzeo 25 tisuća eura mita od člana uprave tvrtke Civitas Nova

Iako uhićenja sudaca u Hrvatskoj nisu tako česta, takvih je primjera u prošlosti ipak bilo, a neki od njih okončani su i pravomoćnim presudama.

Sudac Visokog trgovačkog suda Bariša Gašpar 2014. godine pravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je uzeo 25 tisuća eura mita od člana uprave tvrtke Civitas Nova kako bi ubrzao rješavanje sudskog spora za koji je ta tvrtka bila zainteresirana, a osim toga, morao je vratiti i cijeli iznos mita koji je primio.

– Presuda je montirana, dogovorena unaprijed i diktirana od bivšeg HDZ-a kojem je trebala kako bi dokazao da se bori protiv korupcije u pravosuđu te tako zatvorio 23. poglavlje – bio je ljutiti Gašparov komentar koji je dao nakon što je još 2012. godine nepravomoćno osuđen. Prije samo dva tjedna na godinu dana zatvora nepravomoćno je osuđen i Stevo Bunčić, sudac petrinjskog Prekršajnog suda, koji je od muškarca odgovornog za dva prometna prekršaja zatražio tisuću eura mita kako ga ne bi osudio.

Pogledajte uhićenja u akciji Agrokor:

Komentara 1

VK
vk52
21:02 16.11.2017.

To nje moguce da su sudci u HR koruptni, Zato se i vode sporovi 20 i vise godina radi njihovog postenja???????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije