Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZBOG 120.000 EURA MITA

Suđenje Vidakoviću ulazi u završnu fazu, u rujnu treba iznijeti obranu

Drago Vidaković
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
12.06.2018.
u 13:38

Vidaković se nedavno pojavio i kao svjedok na ponovljenom suđenju Sanaderu za aferu Hypo

Suđenje Dragi Vidakoviću, bivšem čelnom čovjeku Hypo Leasing Kroatiena te jedom od svjedoka na suđenju Ivi Sanaderu za aferu Hypo, ulazi u završnu fazu. Na posljednjem ročištu u ponedjeljak nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, a nedolazak je ispričao zdravstvenim problemima. Suđenje bi mu se trebalo nastaviti početkom rujna, za kada je predviđeno da će iznijeti obranu. Optužen je da je 2006. uzeo 120.000 eura mita 2006. kako bi Hypo nastavio isplaćivati tranše od ukupno 16 milijuna eura kredita što ga je tvrtka Poyel dobila za projekt Medarska. Projekt je krenuo, ali je Vidaković, kako stoji u optužnici, isplate za obavljene radove stopirao sve dok mu izvođači nisu platili mito.

Vidaković se nedavno pojavio i kao svjedok na ponovljenom suđenju Sanaderu za aferu Hypo i tada je malo promijenio iskaz u odnosu na onaj koji je dao na prvom suđenju. Na prvom suđenju je kazao da je čelnik Hypo banke Kulterer Sanaderu predao žutu omotnicu ispred ulaza na parkiralištu banke, dok je na ponovljenom suđenju kazao da je bivši premijer nosio omotnicu u trenutku susreta. Isto tako, prvi put je rekao da su mnogi u banci znali i pričali da je Sanader primio proviziju, a nedavno je ustvrdio da se po hodnicima samo govorkalo da je netko primio proviziju za kredit koji je odobren Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije