Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvari životinjskog svijeta

Stvaraju bolji svijet za ljubimce

Foto: Privatni album
1/2
08.12.2017.
u 08:50

I zdjelica s vodom ispred zgrade nekom može značiti život

Da je život uz kućne ljubimce bolji, prepoznaje sve više ljudi. Među njima su i oni koji su dio svojih životnih napora usmjerili u stvaranje budućnosti i svijeta u kojem se, osim prednosti života s kućnim ljubimcima, prepoznaju i njihove potrebe, svijeta u kojem se čini sve kako bi im bilo bolje. Jer stvarnost svakim danom potvrđuje da je sve više životinja u nezavidnim situacijama, od čega ne možemo okretati glavu.

Upravo s ciljem povećanja svijesti i boljeg odnosa prema ljubimcima Purina je pokrenula kampanju #WeAreBetterWithPets, u sklopu koje su podijeljene i nagrade.

Dobrota nije nezapažena

– Ovom nagradom želimo osvijestiti ljude da i najmanja gesta, poput stavljanja zdjelice vode ispred zgrade, ponekad život znači. Purina ima cilj, odabrala je stvoriti budućnost u kojoj je ljubimcima i ljudima bolje zajedno, a ovom nagradom želimo zahvaliti svima koji svojim trudom podupiru naš cilj te pokazati da dobre namjere ne prolaze nezapaženo – kaže Daria Milolož iz Purine. Nagrade onima koji su već napravili korak prema toj budućnosti podijeljene su u tri kategorije – celebrity entuzijast godine, pet friendly work place i entuzijast godine.

Studentica Iris Ban-Krošelj dobitnica je nagrade za entuzijasta godine. Upravo ona idejna je začetnica odvjetničkog tima studenata prava koji uz pomoć svojih profesora zastupaju prava zlostavljanih životinja i pomažu udrugama pravnim savjetima. Tvrtka Infinum dobila je nagradu za pet friendly work place. U njoj su prepoznali da dovođenje ljubimaca na posao ima pozitivan utjecaj jer smanjuje razinu stresa za vrijeme duljeg rada, a uz to ljubimci stvaraju i ugodniju atmosferu. Nagradu za celebrity entuzijasta godine dobio je glumac Mislav Čavajda. Uz 13-godišnjeg labradora Muru posljednje tri godine društvo mu pravi i udomljena mješanka Duga.

– Ne osjećam da za ljubav prema svojim ljubimcima zaslužujem neku nagradu, ali zahvalan sam Purini što slavi suživot dva tako različita bića, čovjeka i psa – kaže M. Čavajda.

Djeca i psi

Posebna nagrada dodijeljena je Klinici za dječje bolesti Zagreb, u kojoj se od svibnja provodi projekt “Djeca prijatelji životinja”. Time je postala prva bolnica u Hrvatskoj koja se približila svjetskim standardima liječenja i slijedi istraživanja koja su pokazala da kontakt sa životinjama smanjuje stres i osjećaj ugroženosti. U bolnici tako organiziraju druženje djece s terapijskim psima.

Pogledajte i VIDEO: Prvi Cat Caffe u Hrvatskoj

Komentara 2

PA
Pajo
10:06 08.12.2017.

Ne znam što o ovome misle Ella, danijela, Severina, Pišekica Šuputica... Tek tada ću moći steći vlastiti stav o ovome... Znam da me VL neće dugo ostaviti da čekam odgovor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije