Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bescarinski pristup
Povratak na članak

Stupio na snagu sporazum o slobodnoj trgovini EU-Ukrajina unatoč ruskima otporima

EU je najveći ukrajinski trgovinski partner na kojeg otpada više od trećine trgovinske razmjene te zemlje, prema podacima EU-a.

Komentari 64

AA
aabbcc
17:30 01.01.2016.

Sada ce im Markel prodavati tenkove a Rusi naftu da se mogu vozati, tamo-amo po Ukrajini

VL
Avatar babas
babas
14:42 01.01.2016.

EU dobila novu koloniju,nadam se da će i hrvatsko gospodarstvo iskoristiti tu činjenicu da nešto izveze u Ukrajinu i na taj način smanji svoj ogromni trgovinski deficit koji imamo sa zapadnoeuropskim zemljama.

VL
RA
ranko75
14:51 01.01.2016.

Hunta iz Kijeva je uradila odlican posao za sebe a katastrofu za Ukrainu, sto je i logicno,posto njihov zadatak i nije da dizu Ukrainu,nego da nanesu sto vecu stetu i Rusiji i Ukraini. Oni su otvorili svoje trziste za EU u koju nista ne izvoze, a zatvorili za sebe trzista na koje su jedino izvozili.Rezultat predvidlojiv, poivecanje duga uz smanjenje dohodka drzave.

VL
Avatar superhik74
superhik74
14:39 01.01.2016.

Brojke govore same za sebe: Pucisti su "uspjeli" bankrotirati ionako siromasnu Ukrajinu od ponoci sluzbeno u bankrotu, Hrivnja im je u slobodnoom padu 47 % samo u prosloj 2015 godini, inflacija je bila 39 %, zlatne rezerve su nestale (pogodi gdje su navodno prebacene), BDP im je prosle godine pao dodatnih 19 %. Sve u svemu veliki "uspjeh", a tek sada kada ih preplavi bescarinska EU roba koju ce kupovati kao I mi povecanjem duga te ce biti kao I mi i Grci sve prodati za sitnu lovu strancima tzv. "Privatizacija" I od njih nece ostati niti kora od banane. Sretna vam nova (stara) godina Ukrajinci, naprijed u propast.

VL
Avatar babas
babas
14:51 01.01.2016.

Slobodnom trgovinom sa EU se nitko nije usrećio,pa neće ni Ukrajina. Dovoljno je pogledati propast Hrvatske i rast državnog duga zadnjih 8 godina.

VL
Avatar lvan12
lvan12
12:01 01.01.2016.

Neistina 1: EU nije najveći Ukrajinski trgovinski partner već zemlje bivšeg SSR-a (Zajednica neovisnih država ZND, odnosno njihovo bezcarinsko udruženje "CISFTA"). Neistina 2: Bescarinska trgovina Ukrajine sa EU neće pomoći Ukrajini, već EU, jer Ukrajina nema konkurentnih proizvoda za EU.. Uslijedit će daljnje urušavanje ekonomije, zbog gubitka jednog trišta (ZND) i nedoraslosti za drugo tržište. Neistina 3: Nije "Rusija kritičar toga sporazuma zbog straha da će naštetiti njezinu gospodarstvu" već EU, obzirom da se pristupu jednoj bezcarinskoj uniji automatski izlazi iz druge, jer bi u suprotnom ta država bili "proxy" za švercanje robe između carinskih unija. Neistina 4. Moskva nije počela provoditi kaznene mjere protiv Ukrajine, već će im dodati carine na njihovu robu kao i svakoj državi u EU, upravo i kao što EU stavlja carine na robu iz ZND-a. Neistina 4. Rusija nije anektirala Krim, već je uvažila zahtijev građana Krima iskazan na demokratkom referendumu da se priključi Rusiji, nakon što su na istom referendumu odlučili ne biti u državi u kojoj se pučem dolazi na vlast. Podsjećam na referendum je izašlo 83,1% građana i 96.77% je glasalo za pridruživanju Ruskoj Federaciji. Pojmove aneksije pamtimo od Njemačko-Poljsko-Mađarske podijele Češke protiv volje njihovih građana te aneksija zapadne obale, pojasa gaze i golanske visoravni od strane Izraela ponovno protiv volje tih naroda.

VL
DP
Dule Pacov
15:40 01.01.2016.

o jea, vi nama sirovine, mi vama gmo hrenovke, soju i auta sa otpada, nesrecnici, s konja na magarca.

VL
HR
hromcan
15:11 01.01.2016.

Novac je bio i biti če pokretać svih ratova pa i u Ukraini financiran od strane USA i cjele EU.

VL
Avatar duki82
duki82
13:02 01.01.2016.

Dobar potez , sad ce uvoziti robu iz EU a sta ce izvesti ? Kakve imaju proizvode konkuretne za EU? Drugi potez blokirali sebi trziste gdje su konkuretni i jos ce tu sad dobiti carine i poreze, siguran put u propast, naravno Bdp ce skociti( kao i balkanskim prcijama) ali uz pomoc mmf kredita...

VL
BJ
Ben Juda Talmudan
11:39 01.01.2016.

Naslov je potpuna besmislica.Ukrajina je imala sličan ugovor sa Rusijom i naravno da on više nije održiv i stavljen je van snage.Najvažniji dio priče je da su EU birokrati tražili od Rusije da zadrži sa Ukrajinom nepromijenjen status da bii onda EU preko Ukrajine mogla prodavati svoju robu,koja je pod embargo.I oni su uporno pritiskali Rusiju da im dozvoli da radi kontra svog interesa. Nevjerovatno kakvi su nemoralni i beskurpulozni ti korporativni birokrati iz EU.

VL
Avatar babas
babas
18:55 01.01.2016.

Hoće li Ukrajina prije ući u EU ili u bankrot pitanje je sad? Kladio bih se na ovo drugo!

VL
Avatar Sputnik.news
Sputnik.news
12:53 01.01.2016.

Putinovi guzoljupci će dobit srčani udar.

VL
SS
stojadin_stojko
12:48 01.01.2016.

srbin ali ne volim to sto radi sadasnja rusija sa ukrajinom i sa njenom politikom, koja nije nista drugo nego ista ona politika srbije sa susjedima, a Putin je opasniji od slobodana milosevica. zbog cega to kazem, zbog topga sto isto kao slobodan milosevic zeli opstati u vlasti vodeci krvolocne poteze, ukrajina ima sva prava da trguje sa kim hoce i kako hoce, a okupacija krima te slanje vojske bez obiljezja rusije ili sa obiljezjima podsjeca na srbiju i sao krajinu

VL
SS
stojadin_stojko
17:10 01.01.2016.

srbin ali ne volim to sto radi sadasnja rusija sa ukrajinom i sa njenom politikom, koja nije nista drugo nego ista ona politika srbije sa susjedima, a Putin je opasniji od slobodana milosevica. zbog cega to kazem, zbog topga sto isto kao slobodan milosevic zeli opstati u vlasti vodeci krvolocne poteze, ukrajina ima sva prava da trguje sa kim hoce i kako hoce, a okupacija krima te slanje vojske bez obiljezja rusije ili sa obiljezjima podsjeca na srbiju i sao krajinu

VL
CH
chemica
13:47 01.01.2016.

Da, to mi je bilo pomalo čudno. Rusi su tvrdili da je došlo do "spontane" pobune u Ukrajini jer je "nacistička" vlast htjela u NATO, mada pregovori s NATO paktom ni dan danas nisu počeli, niti hoće. Sada ispada da je do krvoprolića došlo jer je Ukrajina sklopila nekakav trgovinski sporazum s EU! Odnosno, palo joj je na pamet uopće započeti pregovore! Što u tome ima lošeg? Putin mora biti opako poremećeno čeljade kada šalje vlastite građane u smrt, doslovno za k. Smetalo mu jer je Ukrajincima dosadilo biti teška sirotinja? Kakva je korist po Rusiju? Samo šteta. Lažljivi psihopat. Rasturio je Ukrajinu, "srao krimejci" sjede u mraku jer im Ukrajinci svako malo isključe struju, izginulo je par tisuća ljudskih bića, a Rusija svoj međunarodni ugled ne može povratiti nikakvim vojnim egzibicijama po Siriji. Dok je Putina, Rusiju se neće pitati ni za što. Mora doći netko normalan na vlast ili mora postati normalnom zemljom koja ne ugrožava susjede.

VL
SS
stojadin_stojko
12:24 01.01.2016.

svi za ukrajinu,,,long live ukraina

VL
SS
stojadin_stojko
17:10 01.01.2016.

svi za ukrajinu,,,long live ukraina

VL
Avatar Sputnik.news
Sputnik.news
13:13 01.01.2016.

I vrapci na grani znaju da Rusija koristi plin u političke svrhe kao alat manipulacije preama slabijima. Zato je nastala jedinstvena Europska energetska politika koja nedaje Rusiji priliku zabijati klinove, zavaditi pa vladati.

VL
SS
stojadin_stojko
12:30 01.01.2016.

srbin ali ne volim to sto radi sadasnja rusija sa ukrajinom i sa njenom politikom koja nije nista dugo ne ista ona politika srbijme sa susjedima, a Putin je opasniji od slobodana milosevica. zbog cega to kazem, zbog topga sto isto kao slobodan milosevic zeli opstati u vlasti vodeci krvolocne poteze, ukrajina ima sva prava da trguje sa kim hoce i kako hoce, a okupacija krima te slanje vojske bez obiljezja rusije ili sa obiljezjima podsjeca na srbiju i sao krajinu

VL
ST
Startrack
17:47 01.01.2016.

Ceska, Poljska, Slovacka, tri balticke drzave svi ubrzano naprediju otkad su usli u Eu. Tj otkad su postali Eu kolonije. A dok su bili pod Rusima bili su nezamisliva bjeda. Vido mojim ocima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.