Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postani magistar ili specijalist

Studiji diplomske razine

Sveučilište Libertas
02.01.2024.
u 10:00

Međunarodni odnosi i diplomacija, Poslovna ekonomija i globalizacija, Turistički i hotelski menadžment, Menadžment bankarstva, osiguranja i financija…

Kao prvo hrvatsko privatno sveučilište, Libertas Međunarodno Sveučilište nudi brojne mogućnosti obrazovanja: od prijediplomske i diplomske stručne ili sveučilišne, pa sve do doktorske razine. Na svakom od njih znanje prenose eminentni profesori i predavači s višegodišnjim domaćim ili međunarodno priznatim iskustvom.

Iz fundusa diplomskih studija moguće je studirati: Međunarodne odnose i diplomaciju, Poslovnu ekonomiju i globalizaciju, Turistički i hotelski menadžment, Menadžment bankarstva, osiguranja i financija, te Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine. Prijave za upis na diplomske studije su u tijeku, a nastava ovih studijskih programa počinje u ožujku 2024. 

Međunarodni odnosi i diplomacija

Prijave za upis na diplomske studije su u tijeku, a nastava ovih studijskih programa počinje u ožujku 2024. 

Razumijevanje među ljudima i nacijama izravni je put do stvaranja uspješnih zajednica koje napreduju u gospodarskom i socijalnom smislu. Pitanja koja rješavaju kreatori vanjske politike na najvišim razinama sve više utječu na život običnih građana. Novonastala situacija potiče rast zanimanja za međunarodne odnose i u isto vrijeme stvara potrebu za stručnjacima koji ne samo da razumiju takva pitanja, nego i uspješno nalaze rješenja i odgovore na izazove današnjice. Cilj ovog studija je obrazovati studente iz Hrvatske i svijeta u nekoliko akademskih disciplina vezanih za Međunarodne odnose i diplomaciju. Svjesni potrebe za razmjenom iskustva, znanja i metoda Libertas je ostvario suradnju s nekim od najprestižnijih svjetskih sveučilišta koja se bave istim disciplinama. Studenti imaju mogućnost prilagoditi svoj studij osobnim interesima u polju međunarodnih odnosa, što im već od samog početka otvara mogućnost individualizacije. No, svakako će steći vještine uz pomoć kojih će moći naći zaposlenje i razviti karijeru u primjerice: vanjsko političkim institucijama, globalnim medijima, diplomatskim predstavništvima i ambasadama, međunarodnim državnim i nedržavnim organizacijama, multinacionalnim kompanijama, sigurnnosnim organizacijama i odjelima…

KLIKNI I SAZNAJ VIŠE

Poslovna ekonomija i globalizacija

Prijave za upis na diplomske studije su u tijeku, a nastava ovih studijskih programa počinje u ožujku 2024. 

Globalizacija svjetske ekonomije, procesi i trendovi u međunarodnoj ekonomiji zahtijevaju inovativne načine rješavanja ekonomskih zadataka i problema. Svjesni ovih činjenica, namjera je ovog studijskog programa stvoriti novu generaciju modernih stručnjaka oboružanih novim znanjima, vještinama i kompetencijama kroz specijalizirane predmete i nastavni proces koji omogućava usavršavanje u međunarodnoj globalnoj ekonomiji. No, svakako će steći vještine, znanja i prikupiti iskustva uz pomoć kojih će moći naći zaposlenje i razviti karijeru u području upravljanja i menadžmenta širokog spektra ekonomske sfere, uključujući i međunarodna globalna tržišta.

KLIKNI I SAZNAJ VIŠE

Turistički i hotelski menadžment

Prijave za upis na diplomske studije su u tijeku, a nastava ovih studijskih programa počinje u ožujku 2024. 

Turistički i hotelski menadžment sadrži moderan i atraktivan program, namijenjen svima koji turizam i hotelijerstvo prepoznaju kao rastuću i probitačnu granu hrvatskog gospodarstva. Jedna od glavnih prednosti programa je orijentacija kolegija na praktične sadržaje čemu doprinose nastavnici, poznati hrvatski stručnjaci i gospodarstvenici. Studente se osposobljava za obavljanje poslova organizacije, pripreme, planiranja i rukovođenja iz područja turizma i hotelijerstva. Specijalizacija se odvija ne samo na teoretskoj, već i na praktičnoj osnovi, te priprema studente za rad u odabranom polju, a program studija ih obučava da mogu razviti ili započeti karijeru u primjerice: hotelskim lancima i hotelima, turističkim zajednicama i državnim institucijama, privatnim turističkim projektima, međunarodnim turističkim platformama, prijevozničkim kompanijama…

KLIKNI I SAZNAJ VIŠE

Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Prijave za upis na diplomske studije su u tijeku, a nastava ovih studijskih programa počinje u ožujku 2024. 

Ovaj specijalistički diplomski studij omogućuje nastavak obrazovanja i specijalizacije nakon završetka prijediplomskog stručnog studija Poslovne ekonomije na Poslovnoj školi Libertas ili nakon završetka srodnih prijediplomskih, odnosno stručnih studija na drugim visokim učilištima. Program studija obrazuje studente na raznim područjima financija, bankarstva i osiguranja, na području funkcioniranja financijskih tržišta, poslovanja investicijskih fondova, te za obavljanje poslova u financijskim institucijama. Posebno se izučavaju područja komercijalnog bankarstva i osiguranja, njihova važnost za ekonomiju i financijski sustav, te tehnike potrebne za uspješan rad u bankama, osiguravajućim društvima i ostalim financijskim institucijama ili financijskim odjelima.

Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine

Prijave za upis na diplomske studije su u tijeku, a nastava ovih studijskih programa počinje u ožujku 2024. 

Studij Menadžmenta unutarnje i međunarodne trgovine omogućuje nastavak obrazovanja i specijalizacije nakon završetka trogodišnjeg stručnog studija na Sveučilištu Libertas ili nakon završetka srodnih prijediplomskih odnosno stručnih studija na drugim visokim učilištima. Ovaj specijalistički diplomski studij studente obrazuje na područjima unutarnje i međunarodne trgovine, odnosno za obavljanje poslova organizacije, pripreme i ugovaranja vanjskotrgovinskih aranžmana, te poslove strateškog planiranja i rukovođenja u unutarnjoj i međunarodnoj trgovini. Obrađuju se sva područja upravljanja, s naglaskom na ključne funkcije trgovinskog poduzeća, a studente se upoznaje i s problematikom upravljanja projekata kao jednim od osnovnih alata za prilagodbu zahtjevima turbulentnog tržišta. Studenti se osposobljavaju za suvremeni pristup strategijskom razmišljanju, te će moći primijeniti naučena znanja i vještine za uspješno vođenje moderne poslovne organizacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije