Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči izvanredne sjednice
Povratak na članak

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Senatu poslao otvoreno pismo

Navode i da je Odluka o poništavanju izbora dovela i Sveučilište u Zagrebu, kao i njegove pojedine sastavnice, do stanja pravnog apsurda i potpune disfunkcionalnosti institucije i njezinih tijela.

Komentari 13

BA
bakulušić
16:14 02.10.2016.

"Jogurt-revolucija na Filozofskom fakultetu se nastavlja iako su se mnogi ponadali da će umirovljenje dekana Previšića stanje vratiti u normalu. Nema normale dok "revolucionari i plenumaši" ne ostvare zadane ciljeve i ne preuzmu vlast u potpunosti.

VL
DU
Deleted user
16:39 02.10.2016.

Otvoreno pismo poslano vjerojatno iza 12 sati jer napušeni ljevičari do tada spavaju.

VL
PO
pompa1
17:30 02.10.2016.

Studentski predstavnik je na Otvorenom rekao da oni zastupaju odluke "plenuma". Tu pišu o pravnim apsurdima a ne vide ništa apsurdno u tome da studenti u vijeću zastupaju odluke plenuma, iako u plenumu može sudjelovati bilo tko, čak i ako nije student FFZG.

VL
TW
TWITOIST
16:36 02.10.2016.

Studenti F.F. [ Fol Fakulteta ] ili isporucitelja najveceg broja nezaposlenih na Birou za zaposljavanje,odnosno uhljeba na socijali,pod hitno treba ukinuti,barem,dok se nezaposleni ne zaposle,to je jedini kadar kojeg niko na Zapadu ne trazi a na istoku nema Socijalizma,zato bibi Mate Kapovic da se vrati Socijalizam,jer nigdje se nije'' plandovalo'' ko u Socijalizmu.

VL
MS
mare_split
18:16 02.10.2016.

'... kao članovi Vijeća Filozofskog fakulteta smatramo našom dužnošću ...'! Tko su to 'članovi vijeća'? NI imena, niti prezimena, a bogme ni želje niti hrabrosti da se datum u tom 'podnesku' nepoznate prikrivene 'grupe' mladih 'partizana' napiše kako je to u RH uobičajeno! Ocvako 13. rujna ..., a ne 13.IX. I prema tom 'sitnom' detalju vidi se tko to ometa normalan život u RH! Kako ono reče g. Glasnović ... tamo neke s obrijanim nogama i sl.! Nije dobro pretjerivati, jer RH je ipak Domovina Hrvata ... ZDS!

VL
DU
Deleted user
16:42 02.10.2016.

Opet skojevci

VL
BI
Binga01
19:01 02.10.2016.

Da li je Zbor u Otvorenom pismu objavio i popis revolucionarnih pjesama koje će izvoditi na Plenumu. Mogao bi se pojaviti i račun ZAMP-a.

VL
CA
Calimera
16:35 02.10.2016.

Cijelom Sveucilistu je potrebna velika reforma, takodjer i ostalima u Hrvatskoj. Zalosno je vidjeti, cast iznimkama pojedinim fakultetima i kolegijima, kako je iz godine u godinu rangirano sve nize i nize na evropskoj i svjetskoj ljestvici. Prije rata je bio negdje oko 100-og mjesta. Puno svjetskih imena je prizaslo iz tih institucija, sada sve manje, bez obzira da li su samobitni netjaci bivsih generala i ostalog, ili neke novonastale struje. Treba na svim Sveucilistima postaviti ljude s vizijom, proaktivnim suvremenim gledistima i potvrdjenom efikasnoscu.

VL
ME
Meter
16:34 02.10.2016.

Studenti, puna podrška u nastavku vaše legalne akcije za normaliziranje stanja na uglednom fakultetu i Sveučilištu u cjelini

VL
PD
pd727
16:36 02.10.2016.

Svaka čast! Studenti ne samo da su potpuno u pravu, nego to dokazuju na najciviliziranij mogući način i kroz pravno pravno utemeljene argumente. Ako svi ti nakon diplome ne odu u inozemstvo možda još i ima nade za ovu državu.vu. A jako je "čudno"da je studentski zbor proglašen nelegalnim nakon što je tako funkcionirao godinu i pol dana, odnosno da se odjednom uočilo da je u Vijeću FF-a 14,6 % a ne 15% studentskih predstavnika. Što je sa drugim fakultetima koji isto tako funkcioniraju? Jesu li odluke njihovih vijeća pravovaljane. I dobro kažu studenti što je sa sastavom samog Senata kojeg su izabrali upravo tako izabrani predstavnici pojedinih fakulteta. Gdje je tu odgovornost uprava fakulteta??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.