Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

'Studentski restoran' još bez 'iksice', hrana i piće po redovnim cijenama

Studentska menza Virovitica
Foto: Marija Lovrenc
1/3
05.05.2014.
u 15:58

Otvoren restoran i kafić "Škola" u kojeg je Virovitičko-podravska županija uložila 4,3 milijuna kuna. U taj se projekt prije 2,5 godine krenulo bez dogovora s nadležnim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Sve su narimnice u restoranu svježe i dolaze s vrtova i imanja iz Virovitice i okolice

Restoran i kafić "Škola", namijenjen prvotno virovitičkim studentima, otvoren je u danas u Virovitici.

Iako je u njegovu izgradnju, opremu i kadar sa željom da radi kao menza za studente Virovitičko-podravska županija uložila 4,3 milijuna kuna, hrana i piće ondje se zasad ne mogu konzumirati uz plaćanje na studentsku iskaznicu "iksicu“, nego isključivo po komercijalnoj, punoj cijeni.

Županija je u projekt studentske menze prije dvije godine krenula samoinicijativno, bez dogovora s nadležnim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, zbog čega je lani ministarstvo odgovorilo da će razmotriti hoće li ili neće subvencionirati prehranu virovitičkih studenata.

Foto: Marija Lovrenc

Do danas sredstva nisu doznačena, uzrok je manjak sredstava u državnom proračunu. No uskoro bi se i to trebalo promijeniti, kazao je na otvorenju župan Tomislav Tolušić.

- Ministarstvo je obećalo da će subvencijska sredstva biti uplaćena tijekom svibnja ili lipnja. Do tada će restoran i kafić raditi komercijalno, iako nam to nije bio cilj. Želimo pomoći virovitičkim studentima koji imaju jednaka prava kao studenti u drugim gradovima – ističe župan Tolušić.

U restoranu i kafiću danas je zaposleno osam novih djelatnika, a uz činjenicu da je trebala biti prva menza ove vrste u Virovitici, "Škola" kao adut navodi i autohtoni jelovnik te svježu i domaće pripremljenu hranu.

Ministarstvo je obećalo da će subvencijska sredstva biti uplaćena tijekom svibnja ili lipnja. Do tada će restoran i kafić raditi komercijalno

Tomislav Tolušić

virovitičko-podravski župan

Nema juhe "iz vrećice", kuha se domaći temeljac, pripremaju se domaća tjestenina, peče domaći, svježi kruh, a kolači su od jaja i brašna s obližnjih imanja, objašnjava Igor Andrović, direktor Terra Slavonice, d.o.o., županijske tvrtke koja upravlja "Školom!.

- Prioritet nam je studentima i korisnicima omogućiti kvalitetnu, domaću hranu. Sve su narimnice svježe i dolaze s vrtova i imanja iz Virovitice i okolice. Studenti su često prisiljeni jesto brzu i nezdravu hranu zbog ritma studiranja i učenja, a mi im nudimo alternativu, kako bi zdrava hrana bila temelj njihove svakodnevne prehrane – kaže I. Andrović.

>>Ministarstvo i županija u svađi oko studentske menze u Virovitici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije