Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽALI PLENUM

Studenti TTF-a: Tražimo ostavke dekanice i svih prodekana u roku od 5 dana

ttf
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
10.10.2016.
u 22:58

Plenum je održan ispred zgrade Fakulteta, a studenti su posebno teške riječi uputili na račun prodekanice za financije prof. Edite Vujasinović

Ostavke dekanice Sandre Bischof i svih prodekana u roku od pet dana zatražilo je večeras na svom Plenumu nešto manje od stotinjak studenata Tekstilno tehnološkog fakulteta. Ukoliko u tom roku ne podnesu ostavke, studenti traže očitovanje rektora Zagrebačkog sveučilišta prof. Damira Borasa. A ukoliko se ni on ne očituje, studenti će nove odluke i zahtjeve donijeti na sljedećem plenumu koji se treba održati u roku od sedam dana.

Plenum je održan ispred zgrade Fakulteta, a studenti su posebno teške riječi uputili na račun prodekanice za financije prof. Edite Vujasinović. Ističu da je kod nje prolaznost vrlo mala, tek 13 posto i zbog toga sumnjaju da namjerno ruši studente da bi punila proračun Fakulteta. Osim toga studenti se žale na nepravilnosti na upisima u više godine studija.  

- Već godinama se događaju raznorazne malverzacije, loš odnos prema studentima, nitko nas ništa ne pita, nikome nije briga što mi kažemo i tražimo, krši se kontinuirano statut Fakulteta i Sveučilišta, a to nam je potvrdilo i ministarstvo obrazovanja - nabraja nam jedan student član Inicijative Tekstilno tehnološkog fakulteta.  

- Krivo su nekim studentima upisivali godine, primjerice apsolventsku koja ne postoji od uvođenja Bolonje, upisivali su nam kolegije u lipnju, a trebali su na početku akademske godine u listopadu, nisu nam omogućavali izlaz na ispite bez ponovo upisanih kolegija, na prevaru su uzimali indekse i ponovo upisivali kolegije da bi opravdali svoje greške - nabraja nam student.

- Nama je važno da se čuje glas studenata, samo želimo studirati, ali nas se u tome onemogućava - ističe, dodajući da su studenti za dijalog i dogovor.

Pomoć u organiziranju Plenuma pružile su im iskusnije kolege s Filozofskog fakulteta, na čijem su prvom ovojesenskom planumu studenti TTF-a upozorili da i oni imaju problema s upravom svog fakulteta. Dokle su spremni ići vidjet će se vrlo brzo, no sigurno je da se tek tjedan dana nakon rješavanja krize na Filozofskom fakultetu otvorila nova na Tekstilno tehnološkom.

>> 'Nečuvena ejakulacija govora mržnje saborskog zatupnika Glasnovića koji poziva na nasilje i izgon'

Komentara 26

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:06 10.10.2016.

Pomoć u organiziranju Plenuma pružile su im iskusnije kolege s Filozofskog fakulteta..... baš čudno.... Trablmejkeri marširaju dalje.

JM
jezero-matica
00:16 11.10.2016.

Slobina Y ogurt revolucija ide dalje!

BA
bakulušić
23:28 10.10.2016.

Ako neka cjelina ima zasjedanje, onda je to - plenum. Ako svi studenti imaju "zasjedanje" onda je to plenum.Ako neko zakonski izabrano tijelo ima zasjedanje onda je to - plenum. Ako neka neformalna grupa ima "zasjedanje", onda to nije plenum. Ovdje se, kao i na FF, ne radi o svim studentima a ni o zakonski izabranom tijelu. Dakle, nema plenuma nego se radi o vaninstitucionalnom smjenjivanju zakonski izabranih tijela, drugim riječima, radi se o "jogurt-revoluciji. Kao osamdesetih. Najprije Priština, zatim Titograd, Novi Sad, Beograd...dok sve nije otišlo k vragu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije