Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filozofski fakultet

Studenti traže nove prodekane i kompletno Fakultetsko vijeće

filozofski
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
13.10.2016.
u 07:00

Studenti traže da se novi dekan izabere u roku od tri mjeseca, odnosno do kraja ove godine, kako bi fakultet normalno funkcionirao

Ni desetak dana nakon smjene dekana zagrebačkog Filozofskog fakulteta stanje u toj visokoškolskoj ustanovi nije se bitno promijenilo. Fakultetsko vijeće još je nepotpuno, odnosno, kako ističu studenti, nelegalno jer u njemu nema predstavnika raspuštenog Studentskog zbora.

– Ni na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, koja je održana u utorak popodne, nije poništena odluka o raspuštanju Studentskog zbora Filozofskog fakulteta. Isto tako nije povučena ni odluka kojom je Senat imenovao vršitelje dužnosti prodekana, što nije u njihovoj nadležnosti.

Prema našim informacijama, sami su svjesni toga da je to protuzakonito, a na to ih je upozorila i pravna služba Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja – kaže nam predsjednik raspuštenog Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Mislav Žitko. Dodaje da će i za petak sazvana sjednica Fakultetskog vijeća biti nelegalna jer na njoj neće biti studentskih predstavnika.

– Tražimo da se studentski predstavnici vrate u Fakultetsko vijeće jer je bez njih nelegalno, a isto tako tražimo od Fakultetskog vijeća da razriješi stare, Previšićeve prodekane i izabere nove vršitelje dužnosti jer su ovi koje je imenovao Senat nametnuti protuzakonito – upozorava Žitko. Kaže i da studenti očekuju što prije pokretanje procedure za izbor novog dekana fakulteta.

– Tražimo da se dekan izabere u roku od tri mjeseca, odnosno do kraja ove godine, kako bi fakultet mogao normalno funkcionirati. Nemamo vremena, kao što to zamišljaju v. d. dekana i Senat, do ljeta ili jeseni iduće godine – kategorički tvrdi Mislav Žitko.

>> Forum mladih SDP-a stao uz studente: 'Najoštrije osuđujemo odluku Senata Sveučilišta o raspuštanju Studentskog zbora FFZG-a'

Ključne riječi

Komentara 13

BU
Bulaba
07:13 13.10.2016.

Kakav je ovo članak? Studenti traže? Kakvi studenti, u tekstu se spominje samo jedno ime, a taj uopće nije student, nego zaposlenik. A istina je da studenti zapravo traže besplatno studiranje do 100-te godine i obnovu Jugoslavije, ili ide lomljenje nogu i rezanje glava.

Avatar kravata
kravata
07:08 13.10.2016.

Sto ne traze da se fakultet ukine .

Avatar white socks
white socks
07:07 13.10.2016.

Za dekana i prodekane imenovati samo bivše profesore marksizma a Žitka za doživotnog predsjednika Zbora, doživotnog člana vijeća, doživotnog studenta i sve ostalo što poželi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije