Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje

Studenti najavili prosvjed za 30. ožujka u Zagrebu

studenti
Arhiva VL
25.03.2010.
u 13:36

Prosvjed organiziraju studenti četiri zagrebačka fakulteta- Filozofskog, Politologije, Prirodoslovno-matematičkog i Ekonomije.

Vlada je donijela odluku o ukidanju školarina za sve redovite brucoše od iduće godine no time se nije spasila od studentskih prosvjeda. Jedan takav već je najavljen za 30. ožujka ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a organiziraju ga studenti četiri zagrebačka fakulteta- Filozofskog, Politologije, Prirodoslovno-matematičkog i Ekonomije.

A nadaju se i da će im se u borbi za besplatno obrazovanja za sve pridružiti i srednjoškolci. U Vladinoj odluci smatraju problematičnim i što se iz proračuna finacira samo prva godina studija te što nije jasno po kojem modelu, niti je jasno kako će studij izgledati već nakon prvog semestra pa bi se, kažu, lako moglo dogoditi da odmah nakon prvog semestra većina studenata opet plaća svoj studij i to čak i više nego što je to bilo dosad. I dalje je, kažu studenti, nejasno hoće li vlast i dogodine financirati diplomske studije, a ljuti ih što izvanredni studenti i postdiplomanti i dalje moraju plaćati svoj studij.

- U situaciji smo da će se budući student, a sadašnji maturant, upisati na fakultet očekujući besplata studij, dok se vrlo lako može dogoditi da će već sljedeći semestar masno plaćati taj isti studij - kažu studenti. Pritom im, dodaju, prije početka studija uvjeti studiranja neće uopće biti poznati, a visina školarina i cijena ECTS-bodova neće biti regulirana zakonom i svaki fakultet će ih moći dizati koliko god hoće.

Komentara 23

FL
flok
15:12 25.03.2010.

@cap pa jasno je nama koliki je samo vlada napravila ustupak ovom odlukom da daje besplatno studirati i prekobrojnim strukama kao taj filozofski ili politologija drugim rječima , troše naš novac za financiranje kadra nepotrebnog državi

FL
flok
15:30 25.03.2010.

bogati imaju komoditet filozofirati sirotinja mora nešto konkretno raditi svako se društvo zasniva na sirotinji dakle, financirajmo FER i Građevinu, a filozofi nek filozofiraju o svom trošku

FL
flok
14:50 25.03.2010.

e bomba kako ne kužiš njihov lopovski mentalitet kad im je korist komunizam daj im komunizam kad im je korist kapitalizam daj im kapitalizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije