Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Studenti najavili prosvjed: 'Nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel'

Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom, stoji u priopćenju.
16. siječnja 2017. u 21:24 12 komentara 3290 prikaza
hrvatski studiji
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Uoči sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu održat će se prosvjed studenata Hrvatskih studija. Razlog prosvjeda je odluka koju bi trebao donijeti Senat, a odnosi se na pokretanje postupka kojim bi se Hrvatski studij pretvorili iz centra u odjel.

Studenti okupljeni u inicijativu Studenti govore odlučili su prosvjedovati jer žele da njihova ustanova dobije status fakulteta i pitaju se zašto se ne radi na tome da ova institucija napreduje i razvija se

lukša lulić LUKŠA LULIĆ, DEKAN VISOKE POSLOVNE ŠKOLE Iduće akademske godine nadamo se statusu veleučilišta

- Mi, studenti Hrvatskih studija, borimo se da naša ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta. Ponosni smo na svoj studij koji je dobio visoku ocjenu na provedenoj reakreditaciji. Sanjamo o tome da se na Hrvatskim studijima oforme i doktorski studiji kako bi na svom studiju jednog dana mogli i doktorirati. 

U ovome trenutku brine nas to što rektor koči cijeli proces i umjesto fakulteta nudi status odjela iako ne postoji niti jedna pravna zapreka da se odmah pokrene proces dobivanja statusa fakulteta. 

Zašto se u zemlji s izrazito niskom stopom visoko obrazovanih kreće u zatvaranje jedne visoko obrazovne ustanove umjesto da se aktivno radi na tome da ta ustanova još više napreduje i razvija se? Volimo svoju zemlju i želimo ostati u njoj i raditi, ali nas ovakvi postupci tjeraju prema traženju kruha u tuđini

Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom jer nas politički obračuni ne zanimaju i jedini cilj za koji se borimo je da naši studiji koje volimo postanu fakultet, a ne da se degradiraju na razinu odjela. Borimo se za studije koji su kvalitetni i koje volimo! Politika nas ne zanima!

Drage članice i članovi Senata, drage profesorice i profesori, dragi dekani i prodekani te drage studentice i studenti, nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel. Ne pristajte na ništa manje od fakulteta! - stoji u priopćenju.

>> Mladi urednik koji je promijenio studentsku scenu: Vodeće institucije Sveučilišta u Zagrebu su antistudentske

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  počeli su komunisti udarati i sa bokova. naime sve zlo je poteklo iz bolesnih glava onih koji bi htjeli da Hrvatska poklekne i padne u komunističke ruke jel se svakodnevno otvaraju događaji koje normalni Hrvati ne mogu ni zamisliti. uskoro ... prikaži još! se nadam da če biti otkriveno puno afera koje su drugovi sprovodili u svojim bolesnim glavama. kako bi zatomnili svoje nastrano ponašanje i pljačku svakako bi htjeli proizvesti kaos. vjerujem da je naše društvo zrelo za sve dogovore i toleranciju. pozdrav dobrim ljudima

 • generaly:

  Ukidanjem i manipuliranjem Hrvatskim studijima omogućava se monopol FIlozofskog fakulteta s ideološkim kadrovima i ideološkom podukom iz društvenih i humanističkih znanosti.

 • Somelier:

  Studenti su kao guske u magli. Nek se ti isti studenti pobune i smjene sve rektore i profesore iz onoga sistema koji im i dalje prodaju maglu. Sa tim naukom i znanjem nemaju šanse u Hrvatskoj a kamoli vani. Nek ... prikaži još! oni budu ti koji će zapoćeti lustraciju.