Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studirao u francuskoj

Student iz Sjeverne Koreje izbjegao otmicu u pariškoj zračnoj luci

Kim
Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2014.
u 10:28

Do pokušaja otmice došlo je početkom studenog od kada se Han skriva na jugu zemlje

Student iz Sjeverne Koreje koji je obiteljskom linijom povezan s vladajućim režimom izbjegao je pokušaj otmice u Parizu gdje je studirao te se trenutno krije na jugu Francuske, javlja Huffington Post.

Student arhitekture, poznat samo kao Han, izbjegao je otmicu na pariškom aerodromu gdje je trebao biti prisilno ukrcan na avion za Pjongjang, javljaju agencije pozivajući se na anonimne izvore.

Do pokušaja otmice došlo je početkom studenog od kada se Han skriva na jugu zemlje. Zasad nije poznato koliku su ulogu u sprečavanju otmice imale francuske vlasti.

Han je navodno sin pomoćnika tetka Kim Jong Un-a kojeg je ovaj smaknuo u prosincu zbog optužbi za izdaju. U Francusku je 2012. došao zajedno s još 9 sjevernokorejskih studenata arhitekture kojima je odobreno studiranje u inozemstvu.

Francuska i Estonija jedine su dvije europske zemlje koje nisu uspostavile službene diplomatske veze sa Sjevernom Korejom,. Ipak, Francuska i Sjeverna Koreja otvorile su urede za suradnju u svojim zemljama te Francuska prihvaća limitirani broj studenata iz Sjeverne Koreje.

>> Sjeverna Koreja opet prijeti!

 

Komentara 1

Avatar kapital3 org
kapital3 org
01:15 26.11.2014.

hahaha......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije