Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dekan iz Šibenika pojasnio

Stručnjak: Zapljena ruske privatne imovine nije legalna, moguća samo jedna iznimka

18.02.2023.
u 08:35

Dekan Veleučilišta u Šibeniku dr. sc. Ljubo Runjić pojasnio je za Večernji list smije li se u drugim državama zaplijeniti imovina ruskih građana. - Načelo poštivanja privatne imovine za vrijeme oružanih sukoba duboko je, dodaje, ukorijenjeno u međunarodnim odnosima te je postalo dio običajnog međunarodnog prava. Poznati ugovor između Sjedinjenih Država i Velike Britanije iz 1794. (Jay Treaty) u članku 10. jasno određuje da imovina državljana Sjedinjenih Država i Velike Britanije u slučaju rata između tih dviju država ne može biti zaplijenjena, a slične odredbe o zaštiti privatne imovine za vrijeme rata nalaze se, kaže, i u brojnim drugim međunarodnim ugovorima.

Komentara 36

V0
Vlaskoulicanec3.0
08:44 18.02.2023.

Naravno da nije legalna i kada krenu tužbe biti će veselo. Ja sam to napisao čim se time počelo i za to bio popljuvan od stranje strasnih ljubitelja lika i djela odredjenog komedijaša...

ŠA
Šaraf
11:57 18.02.2023.

Pa za vrijeme lažne pandemije su ukinuta mnoga prava a da nije bilo proglašeno izvanredno stanje a ni pandemije dokumenti o tome ne postoje zanimljivo još nitko nije odgovarao za to kada če ?

Avatar Dragovit
Dragovit
09:58 18.02.2023.

U nedavnoj prošlosti su samo dvije ekstremne ideologije otuđivale privatnu imovinu politički nepoćudnima - boljševizam i nacionalsocijalizam znan i kao nacizam. Pa sad vi vrli branitelji ''europskih vrijednosti'' vidite u kojem smjeru se krećemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije