Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO LAZAREVIĆ

Stručnjak za potrage o nestanku mladića: 'Da se to dogodilo u Zagrebu, odmah bi prijatelje poligrafski testirali'

Zagreb: Umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarevi?
Boris Scitar/Vecernji list
03.01.2022.
u 11:37

Lazarević napominje kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar te da je možda u tom slučaju trebalo na temelju suradnje dviju policija angažirati i dobrog kriminalista iz Hrvatske

Beogradska policija i dalje traga za Splićaninom Matejem Perišom koji je zadnji puta viđen u ranim jutarnjim satima s četvrtka na petak. Poznati stručnjak za potrage i umirovljeni kriminalist Branko Lazarević smatra da je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah i sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. 

Lazarević je ispričao za Dnevnik.hr da se isto trebalo napraviti i u slučaju nestalog mladića. 

– Kad god osoba nestane, policiju treba obavijestiti odmah, a policija treba razmotriti sve mogućnosti i poduzeti baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenarij. U tom smislu sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi također treba postupati kao da se dogodilo najgore – kazao je. 

Umirovljeni kriminalist napominje kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar te da je možda u tom slučaju trebalo na temelju suradnje dviju policija angažirati i dobrog kriminalista iz Hrvatske, koji će raditi na slučaju s kolegama iz Beograda, kazao je.

VIDEO: Pričali smo s Beograđanima o nestanku Mateja Periša: 'Nema šanse da ga je netko napao, mi volimo Splićane. A Sava je na tom dijelu duboka'

Nejasnoće u slučaju 

Lazarević napominje kako nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek u petak 31. prosinca oko 18 sati, a mladić je zadnji put viđen gotovo 16 sati kasnije. Navodi kako mu nije jasno zašto su toliko čekali jer je riječ o satima koji su vrlo bitni. 

– Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moji kolege i ja doslovno bismo priveli u postaju sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalima odmah bismo razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali kako bi vidjeli podudaraju li se svi navodi o nestanku – ističe Lazarević.

Ugledni stručnjak navodi da se paralelno s ispitivanjem trebala napraviti analiza ranijeg odnosa kao i to da treba pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko kluba. Napominje kako je često za razrješavanje nestanka presudan detalj koji na prvu nije bitan. 

Lazarević je naveo i kako bi htio da mladić bude pronađen živ i zdrav, ali vjeruje da se samoj potrazi moglo i trebalo pristupiti mnogo ozbiljnije. 

VIDEO: Nadzorne kamere snimile su Mateja Periša: Stubama se spuštao prema pontonu na Savi

Komentara 29

JO
Joseph1
11:55 03.01.2022.

Koji poriv je glavni, da ti padne na pamet otiči na doček Nove u srbiju???

Avatar Scheweningen
Scheweningen
13:25 03.01.2022.

dobro covjek kaze, prijaviti nestanak tek sutradan. jedino ako su ga vidili da je izisao sa nekom kokom ali ocito da nije ...

DU
Deleted user
16:02 03.01.2022.

Kakvi su to prijatelji ili znanci sa kojima je organizirano bio na proslavi i u smještaju koji nisu pitali za njega do drugi dan. Čudno, jako čudno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije