Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bourbon Rhode
Povratak na članak

Stručnjak o operaciji spašavanja: To je kao da tražite iglu u plastu sijena

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova ističu kako je lokacija objekta proslijeđena francuskom regionalnom stožeru za operacije spašavanja (CROSS) na Martiniqueu, a iz njihove su baze najbliže brodove usmjerili prema objektu.

Komentari 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
05:00 10.10.2019.

Područje koje brodovi pretražuju je 100x100 km. U pretraživanju od brodova sudjeluje poseban pretražni brod, 4 teretna broda, jedan tanker i nema drugih brodova u blizini izuzev luksuzne brze jahte vrijedne 20 milijuna dolara koja plovi sjevernije i ima 9 članova posade i kapacitet za 12 putnika u luksuznim uvjetima. Sada je tamo noć, razlika u vremenu je nešto više od dva sata kasnije od hrvatskog vremena. Današni dan je presudan. Ne vidi se dolazak nekih novih brodova koji bi mogli sudjelovati u pretrazi. Područje je rijetko prometno, nalazi se izvan brodarskih i avionskih ruta s većim prometom, a najbliži aerodromi i luke su na Zelenortskim otocima ili na sjeveroistoku Južne Amerike i do njih je više oko 3-4 sati leta. Uragan Lorenzo odmiče od zone pretraživanja prema sjeveroistoku i naglo slabi tako da praktički više nije u kategoriji uragana.

VL
Avatar links
links
06:24 10.10.2019.

Da je amerikanac slucajno u pitanju digli bi deset aviona, halikoptera, pedeset droniva i pretrazili bi sve za jedan dan, ne razumijem ovo kilavljenje... uocene signalne rakete, snimljen moguci splav i ne mogu ga locirati!!! Pa nismo u 16 stoljecu!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.