Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA ZA ZATAŠKAVANJE

Stručnjaci WHO-a dolaze u Kinu 14. siječnja, kreće istraga o odgovornosti zbog pandemije

Medical workers administer COVID-19 vaccine at a makeshift vaccination site in Beijing
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
11.01.2021.
u 09:09

Radi se o vrlo osjetljivom posjetu za kineski režim koji nastoji nastoji odbaciti svaku odgovornost za pandemiju

Ekipa međunarodnih stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koja bi trebala istražiti porijeklo pandemije koronvirusa, doputovat će u Kinu 14. siječnja, priopćile su kineske vlasti.

Zbog čekanja na dopuštenje Pekinga dolazak desetero stručnjaka u dugo očekivanu misiju istraživanja prvih zaraza već je bio odgođen zbog, kako tvrdi Kina, "nesporazuma". Nacionalno zdravstveno povjerenstvo, koje je objavilo datum dolaska ekipe WHO-a, ne navodi plan putovanja.

Kina je optužena za zataškavanje epidemije zbog čega je zakasnila njezina pravovremena reakcija, što je omogućilo širenje virusa koji se prvo pojavio u gradu Wuhanu krajem 2019. Stručnjaci WHO-a pokušat će otkriti podrijetlo virusa te način na koji se prenosi na čovjeka.

No, radi se o vrlo osjetljivom posjetu za kineski režim koji nastoji nastoji odbaciti svaku odgovornost za pandemiju koja je diljem svijeta usmrtila 1,9 milijuna ljudi.

>> VIDEO Stožer: Mjere se produljuju do 31. siječnja

Ključne riječi

Komentara 1

SV
Svedo
11:56 11.01.2021.

jutros U 01.22 zove me frend koji baš ceka na granici i imaju volentere sa dokazima a vec su dobili papir da ako išta nadeju da ide preko vlade ali gdje su sada pa nitko kriv nije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije