Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO!

Stručnjaci objasnili zašto su istovremeno padali snijeg, kiša i ledena zrnca u Daruvaru

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/21
25.11.2023.
u 14:26

A za susnježicu se pogotovo nemamo što čuditi, riječ je pojavi istovremene kiše i snijega - zrak je dovoljno topao da otopi snijeg, ali ne do kraja - napominju.

Neobičajno vrijeme kojem su svjedočili stanovnici Daruvara zabrinulo je mnoge. Naime, nešto prije podneva počela je padati kiša, snijeg i led. No, pokazalo se kako ipak nema razloga za brigu.

Dežurni meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda objasnili su za 24sata kako je ustvari takva mješovita oborina posve normalna za ovaj dio godine.

- Prodire hladan zrak, snijeg se u atmosferi zaledi pa u dodiru s toplijim zrakom otopi, zatim ponovno naglo zaledi, otud led, kažu dežurni prognostičari. Ništa neuobičajeno, nije ni ledena kiša, samo ledena zrnca krakterističnog zvuka, kao da nešto "šuška". A za susnježicu se pogotovo nemamo što čuditi, riječ je pojavi istovremene kiše i snijega - zrak je dovoljno topao da otopi snijeg, ali ne do kraja - napominju.

VIDEO: Snijeg zabijelio Daruvar u svega nekoliko minuta

Najavljeno hladnije vrijeme

Državni hidrometeorološki zavod najavio je za subotu većinom oblačno s mjestimičnim oborinama, dok će u gorju biti snijega. Isto tako, navode kako bi snijeg mogao pasti i u nekim nizinama. Za područje Velebitskog kanala i Srednje Dalmacije su izdali crveno upozorenje.

U svojoj prognozi za nedjelju, DHMZ navodi kako će u unutrašnjosti zemlje biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima uz mogućnost lokalnih pljuskova snijega.

FOTO Zabijelilo se Sljeme, pale prve ovosezonske pahulje, očekuje se još snijega

1/21

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije