Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDENA ISTRAGA

Stručni tim o policajcu koji je upucao krijumčara: Uporaba vatrenog oružja bila je zakonita i opravdana

Igor Soban/PIXSELL
05.11.2021.
u 15:57

Stručni tim je utvrdio sve relevantne činjenice o dinamici događaja te uporabe vatrenog oružja.

Provedena je istraga o policajcu koji je upotrijebio vatreno oružje ove srijede pri čemu je ozlijeđen 44-godišnjak. To se dogodilo prilikom jačeg postupanja suzbijanja nezakonitih migracija, na području oko naselja Brič, u blizini granične crte.  Stručni tim je utvrdio da je uporaba vatrenog oružja bila je zakonita i opravdana, navodi Ravnateljstvo policije u priopćenju. 

Stručni tim je nakon obavljenih razgovora s rukovoditeljima i policijskim službenicima-sudionicima, uvida u službenu dokumentaciju, obilaska mjesta događaja u pratnji vještaka balističara te prometnih vještaka, utvrdio sve relevantne činjenice o dinamici događaja te uporabe vatrenog oružja.
 
- Sukladno svemu utvrđenom, zaključak je Stručnog tima da je policijski službenik zakonito i opravdano, sukladno čl. 91. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, uporabio sredstva prisile – vatreno oružje prema 44-godišnjaku. Naime, nakon što je policijski službenik skokom u stranu izbjegao prvi izravni nalet vozila 44-godišnjaka, prilikom vožnje unatrag istog vozila u drugom naletu, više nije imao drugu mogućnost već izravnu predstojeću opasnost za svoj život otkloniti uporabom varenog oružja u smjeru vozila, od čega je jedno zrno u svojoj putanji pogodilo 44-godišnjaka u stražnji dio donjeg ekstremiteta , navodi se u priopćenju. 
 
Policijska uprava istarska i nadležno državno odvjetništvo provode kriminalističko istraživanje kad je riječ o 44-godišnjaku zbog sumnje da je počinio pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika. 

Komentara 3

SI
siny
16:21 05.11.2021.

Svatko bi trebao imati pravo braniti svoj zivot bez zakonskih posljedica

RU
rucna
18:17 05.11.2021.

Greska, trebao je podignuti oruzje u visinu napadacevih ociju.

BO
borcanac
19:58 06.11.2021.

Los neki policajac Sad ga moramo lijecit i hranit Dragi policajac malo vjezbaj gadjanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije