Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propisi za koncesije

Stroža pravila: Ležaljke neće smjeti biti 
na više od 40 posto plaže

plaža
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
08.08.2017.
u 14:44

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u rujnu donosi novi Pravilnik o koncesijama i osniva povjerenstvo za dodjelu

Splitsko-dalmatinska županija u rujnu donosi nova, stroža i jasnija pravila za dodjelu koncesija na plažama, a najavljuju i ukidanja nekih koncesija kod kojih su inspektori utvrdili kršenje ugovora.

Izmjene će regulirati dvije odluke, ona o osnivanju Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru te donošenje Pravilnika o gospodarskom korištenju plaža na području županije.

Uvođenje reda na plaže za župana Blaženka Bobana predstavlja izazov, jer je upravo afera s koncesijom na plaži Zlatni rat na Braču koštala fotelje njegova prethodnika Zlatka Ževrnju.

Po prijedlogu Pravilnika, koncesionar ne smije ograničavati pristup plaži kao javnom dobru, ležaljke i suncobrani ne smiju zauzimati više od 40 posto površine plaže i moraju biti složeni na jednom mjestu do zahtjeva gosta za korištenjem, osim u slučaju ako to nije moguće i kada Povjerenstvo za praćenje izvršavanja odluka i ugovora o koncesiji na pomorskom dobru odluči da je raspored praznih ležaljki po plaži opravdan.

Koncesionari u roku od 60 dana moraju izraditi Plan korištenja područja u kojem će detaljno navesti čime se sve planiraju baviti, gdje će se nalaziti ležaljke, gdje koridor za pješake i slični sadržaji, a znatno veća ovlast u provedbi daje se komunalnim redarima.

– Podržavamo uvođenje reda u sustav davanja koncesija na plažama i jako smo zadovoljni što se županija ovog puta potrudila donijeti regulativu koja će svima dati jednake mogućnosti i obveze. Također smo predložili da se objavljuju rezultati inspekcija koji će pokazati tko redovito krši ugovore – kaže Ivana Marković, SDP-ova gradonačelnica Supetra.

Komentara 10

Avatar cluesblues
cluesblues
15:01 08.08.2017.

ajde konacno - to je trebalo napraviti prije donosenja nedorecenog i povrsnog zakona o koncesijama - treba jos uvesti i obvezne ploce uz plaze sa informacijama o koncesiji, tako da se zna ko je koncesionar i u koju kategoriju spada, da se konacno sprijeci bahatluk i uzurpacija javnog dobra...

NE
Nemanadimak
15:00 08.08.2017.

zabraniti potpuno izdavanje lezaljki po plazama....

Avatar Ljubeć
Ljubeć
18:41 08.08.2017.

to bi bilo za pohvalu i prmjer samo ako se to bude postivalo i molim da stavite broj telefona di se mozemo obratiti i izvijestitvas super podrzavam i jedvo čekamo taj zakon jer mi u baškoj vodi namože se prić plazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije