Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO ISKUSTVO

Dječak (16) potjeran s plaže pod koncesijom, nisu mu dali da ostavi ručnik

plaža, ručnici
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.07.2017.
u 17:59

Boravak na plaži i kupanje ne može biti uvjetovano konzumacijom pića ili najmom ležaljki i suncobrana.

Kada je jedan 16-godišnjak iz Opatije uspio pronaći mjesto gdje će ostaviti ručnik na plaži, neugodno se iznenadio kada su ga konobari potjerali. Neugodno se iskustvo dogodilo na djelu kupališta koji se nalazi između obnovljenog kupališta Angiolina i kupališta Lido.

- Moj sin, obzirom na to da je školarac, ne može si priuštiti da kod svakog odlaska na kupanje iznajmi ležaljku i kupi sok u kafiću na plaži. Međutim, on se ima pravo kupati u moru u gradu u kojem živi.

Čini se kako to ipak više kod nas nije tako jer iako je uvažavao pravila ponašanja na kupalištu, konobari s kupališta Lido zatražili su da napusti plažu na čijem je jednom betonskom dijelu našao mjesto za svoj šugaman – riječi su to opatijskog roditelja koji se obratio Novom listu s pitanjem smije li se to činiti i koje su ovlasti koncesionara.

plaža, ručnici
1/27

Boravak na plaži i kupanje ne može biti uvjetovano konzumacijom pića ili najmom ležaljki i suncobrana. Takvi postupci koncesionara su nezakoniti i nisu u skladu s uvjetima po kojima je izdana koncesija. U slučaju da se koncesionari ne pridržavaju ugovorenih odredbi koje su u skladu sa Zakonom o pomorskom dobru može im se dogoditi da ostanu i bez koncesije. Osim što moraju dozvoliti postavljanje ručnika na kupalištu pod koncesijom, moraju voditi računa da ligeštule, ležaljke i ostalu opremu za plažu postavljaju u opsegu i broju dogovorenim ugovorom, navodi Novi list.

 

Komentara 34

LO
Long
18:59 07.07.2017.

Odmah oduzeti koncesiju. Pa neka si tjeraju mamu sa plaze.

Avatar Azriel
Azriel
18:10 07.07.2017.

jbt konobari tjeraju ljude s plaže? Baš bi volio prisustvovati tome.

Avatar jest
jest
18:38 07.07.2017.

E sada da smo mi Hrvati kao ostali narodi, na plažu bi došli deseci građana i postavili bi ručnike po cijeloj plaži jer prema zakonu sasvim je jasno da nitko ne može građanima zabraniti slobodno kupanje na bilo kojoj plaži,, ako bi ih pak netko sprečavao u tome, snimiti mobitelom, pozvati policiju i prijaviti koncesionara. Dok mi građani ne počnemo prijavljivati devijacije nadležnim državnim službama, zakoni se naprosto neće provoditi, to nije stoga jer smo mi po nečemu lošiji od recimo Francuske već stoga što se za poštovanje zakona građanski aktivizam mora boriti i vani a ne samo u nas, država nije svemoćna i ne može biti prisutna svugdje, zato smo tu mi da prijavljujemo državnim institucijama svaku pojedinačnu devijaciju. Vani se privatni kapital ni ne usudi stati na žulj građanima i njihovim pravima jer dobro znaju da to nije pametno, moramo se početi ponašati kao građani jednog građanskog društva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije