Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna arhitekata i inženjera
Povratak na članak

Štromar protiv građevinara: 'Troškovi će pasti i neće biti štete za gospodarstvo'

Komore se protive ukidanju članstva u komorama te statusa regulirane profesije za voditelje građenja i voditelje radova, što je novi prijedlog ministra

Komentari 14

MM
Marko_Maras
18:27 25.04.2019.

Te komore nisu ništa drugo nego strukovna mafija. Treba osloboditi tržište.

VL
VA
vadis
18:09 25.04.2019.

Za gradnju kuce u Kanadi nikakvi inzenjeri nisu potrebni za nadgledanje gradjevinskih radova. U Hrvatskoj se sve radi da bi se zastitili odredjeni slojevi drustva na stetu vecine gradjena.

VL
GR
gravitacija
18:23 25.04.2019.

Kod nas inženjeri, arhitekti, građevinari, pa voditelji gradilišta, nadzor............ i za 1-2 godine imamo cestu koju treba krpati a šahtovi nisu ni valjali od početka. Moram priznati da još nikada nisam čuo da je protiv nekoga iz nadzora nešto pokrenuto a sve neispravno i nezakonito napravljeno.

VL
OV
Ovozemaljski
18:49 25.04.2019.

Bravo za Štromara,.ovo je čisto uhljebništvo i mužnja love investitorima. Imao sam ih, nikakve koristi od njih, sam sam morao vršiti kordinaciju na gradilištu, a njih sam plačao. Nadzornog inžinjera također treba ukinuti!

VL
DD
ddh
09:48 26.04.2019.

Kaakve veze ima clanstvo u komori arhitekata ili inzinjera sa vodjenjem jednog gradilista ili projekta? Nikakve! Vodja projekta ili gradilista moze biti onaj koji ima povjerenje investitora. Ako nema dovoljno strucnog znanja, onda mora agazirati po,ocnike koji to znanje imaju. A najvaznije ili vaznije od bilo kakvog clanstva u nekoj komori je, da svi voditelji projekata ili gradilista imaju obavezno osiguranje za materijalne ili ljudske stete, koje bi nastale radi losih odluka tih voditelja projekata ili gradilista i to recimo za materijalne stete do recimo 12. miliona kuna i ljudskih steta do 15.m miliona kuna po slucaju. A to sa njihovom sposobnoscu neka kontrolira osiguravajuce drustvo kod sklapanja ugovora o osiguranju. A clanstvo u nekoj komori mora i moze biti jedino na dobrovolnoj bazi. Sve drugo je parazitersko prenamaganje tih komora.

VL
PR
predator57
22:22 25.04.2019.

Građevinska mafija. Njihovi puni troškovi kvalitetne izgradnje sa svim troškovima iznose po kvadratnom metru 650-700 eura. Ostalo ide njima u đep.

VL
CE
Cekercina
21:36 25.04.2019.

hehe uhljebima se trese neradnicko mjesto, pitanje je gdje tko ce zapolsiti uhljebe kad im se ukine radno mjesto, jer pucaju od kompetentnosti i znanja pa mogu birati svoju buducnost kaziprrstom

VL
MA
Mate23556
22:41 25.04.2019.

Pozdrav, podržavam ministra Štromara u namjeri ukidanja komora i voditelja radova. Trenutačno sam u postupku ishiođenja uporabne dozvole za obiteljsku kuću. Referent u gradu Kaštelima Ronald Rejo kaže da niti jedan dokument koji su potpisali ovlašteni voditelji radova nije ispisann kako treba. Znači 6 različitih ovlaštenih inžinjera građevine nije sposobno napisati pisanu izjavu izvođača. Pa što će nam komore i ovlaštenja kad članovi komore ne znaju napisati jedan dokument. Znači Ronald Rejo mi danas reko da dokumenti koje je 6 različitih ovlaštenih inžinjera građevine napisalo da ne valjaju.

VL
Avatar javorko
javorko
07:14 26.04.2019.

Pitanje za Stromara i ine politicare koliko se ti razumijes opcenito u bilo sto?Poucen iskustva nemate blage veze s nicim osim sto pricate,Stromar jesi li spreman podnijeti sve kosekvence svojih odluka kad nesto unistis hoce li odgovorati?

VL
BA
barbaizamerike
18:38 25.04.2019.

Piso sam ministru u vezi investicija u HR ali mi nije odgovorio los ministar radi stetu HR koci investicije

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
21:31 25.04.2019.

Šteta da je u zatvoru Bienenfeld, glavni pisac zakona. On bi puno bolje obrazlagao i branio stavove ministarstva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.