Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani turizma

Štromar: Postoji 550 zona planiranih za turizam

Dani hrvatskog turizma
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
26.10.2018.
u 08:12

Dani turizma okupili su u Hvaru 1800 sudionika, a tradicionalno su se odazvali i predstavnici Vlade

Turizam se temelji na atraktivnosti prostora, očuvanju okoliša i kvalitetnim radnicima, a u Hrvatskoj postoji 550 planiranih turističkih zona što ukazuje na izuzetno velik potencijal za nadogradnju turizma – kazao je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar na Danima turizma, koji su u Hvaru okupili oko 1800 sudionika.

Ministar Oleg Butković turističkim je radnicima, na tradicionalnom susretu s predstavnicima Vlade, otkrio da će se zakonodavnim izmjenama omogućiti da jahte koriste stalni vez, što će dulje zadržati te goste u Hrvatskoj, a najavio je i decentralizaciju upravljanja pomorskim dobrom.

Na skupu o ljudskim potencijalima čulo se, pak, kako je projekt uspostave šest regionalnih centara kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo dobar smjer za stručno osposobljavanje srednjoškolca, mentora, profesora, ali i već zaposlenih u turizmu. Rečeno je i da je nužno udruživanje privatnog, javnog i civilnog sektora kako bi centri kompetentnosti dugoročno osigurali razvoj ljudskih potencijala.

Na Danima turizma su uručene i prve nagrade. Zagreb je najbolja city break destinacija, Mali Lošinj najuspješnija ljetna destinacija, a Krapinske toplice su pobijedile u kategoriji najbolje destinacije zdravlja. Sutivan je pobjednik u kategoriji malih ‘mista’, Dalmatinska zagora u kategoriji ruralnog, a Zagorje u kategoriji kontinentalnog turizma.

Nagrađeni najbolji u turizmu 2018., ljetna destinacija Mali Lošinj, na kontinentu Zagorje

Dani hrvatskog turizma
1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije