Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONLINE IZBORI

Štromar ili Blažeković? HNS danas bira novog predsjednika

Blažeković ili Štromar? HNS danas bira novog predsjednika
Foto: PIXSELL
1/3
24.05.2020.
u 13:35

Predsjednik izbornog povjerenstva Žarko Stilin izvijestio je da je do 10 sati glasovanju pristupilo više od 60 posto delegata, a konačni rezultati očekuju se iza 16 sati.

HNS danas bira novog predsjednika, na prvom online stranačkom saboru u Hrvatskoj. Nešto više od 600 delegata do 16 će sati birati između dva ponuđena kandidata, Predraga Štromara i Borisa Blažekovića.

Štromarova prednost pritom je u činjenici da ima potporu središnjih stranačkih tijela, ali i da dolazi iz Varaždina, gdje je najjača HNS-ova organizacija. Blažeković je, pak, kampanju gradio na nezadovoljstvu smjerom kojim je stranka otišla nakon koaliranja s HDZ-om i ulaskom u Plenkovićevu vladu u kojoj je Štromar preuzeo potpredsjedničku i funkciju ministra graditeljstva.  

HNS je zbog toga izgubio dobar dio rejtinga, no Štromar je HNS-ovce danas tješio činjenicom da ankete HNS-u nikada nisu prognozirale dobre izborne rezultate.

-  Nikad u istraživanjima ne stojimo najbolje pa smo opet tu. Istraživanja se najčešće rade na razini cijele Hrvatske, a mi imamo sredine u kojima smo jaki, u kojima naši načelnici i gradonačelnici rade izvanredan posao i kojima želimo biti podrška. Jedan od razloga zašto sam se prihvatio ovog posla je da vratim povjerenje u HNS. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti – poručio je Štromar.

Ako ga stranka danas izabere za predsjednika, najavljuje nastavak dosadašnjih projekata, rad na digitalizaciji i administrativnom rasterećenju i reformi obrazovanja.   

- Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS. Politički rad ne vidim kao igru od kojeg će koristi imati isključivo oni koji je igraju. Dok drugi galame, uzvikuju fraze, istovremeno podmeću i trguju, ja sa svojim suradnicima, kao i do sada, želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana – poručio je Štromar HNS-ovcima.

Blažeković im, pak, obećava težak rad.

 - Ako izaberu mene, neće im biti tako jednostavno. Tjerat ću ih ko grešne duše, sve nas zajedno, prvenstveno sebe a onda i sve druge, da se odmaknemo od ove nezavidne situacije u kojoj se trenutno nalazi, ne samo HNS, nego i cijela država sa svojim čudnim politikama – kazao je Blažeković.

Ukoliko pobijedi, najavljuje da će se stranka baviti svim politikama te da se neće fokusirati samo na odrešena područja jer je, ističe, HNS nacionalna stranka.

Predsjednik izbornog povjerenstva Žarko Stilin izvijestio je da je do 10 sati glasovanju pristupilo više od 60 posto delegata, a konačni rezultati očekuju se iza 16 sati. 

Komentara 6

DH
dalibor.hren
14:06 24.05.2020.

Koliko članova? Svaki drugi je ministar! Dakle, 8!!!

Avatar grbadeva
grbadeva
14:09 24.05.2020.

Haenes nikada, ali baš nikada nije trebao biti ni postati ono u što se pretvorio, a to je ultraliberalna stranka samo i jedino klijentelističke orijentacije. U početku je stvaran kao uvjetno rečeno pametniji hadeze, narodnjačka stranka. Isprva je neko vrijeme to i bio, ali odlaskom mnogih osnivača polagano su ju uzurpirale individue poput V. Pusić, i sve je krenuko ka provaliji.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
17:14 24.05.2020.

Da imaju jos jednog clana, taj bi najvjerojatnije bio premijer drzave... jer sva ministarska mjesta su vec preuzeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije