Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se uzrok

Strojovođe poginule u izlijetanju putničkog vlaka u Kanadi

Usain Bolt Laueratus
27.02.2012.
u 12:36

U nesreći vlaka državne željezničke kompanije VIA Rail ozlijeđeno je 45 osoba. Vlak je sa slapova Niagare vozio prema Torontu

Trojica strojovođa poginula su u izlijetanju putničkog vlaka s tračnica nedaleko od Burlingtona na jugu Ontarija. Nesreća se dogodila jučer oko 15.30 sati po lokalnom vremenu, a u trenutku nesreće vlakom je iz smjera slapova Niagare prema Torontu putovalo oko 75 putnika. Prema izvješću državne željezničke kompanije VIA Rail, koja je vlasnik vlaka, u izlijetanju vlaka ozlijeđeno je 45 ljudi, od čega troje teško, javlja Reuters.

Istražitelji kanadskog odbora za prometnu sigurnost pokušavaju utvrditi uzrok nesreće. Putnici koji su se iz nesreće uspjeli izvući neozlijeđeni u dubokom su šoku.

– Zaustavili smo se i mislila sam da smo se samo malo odbili, ali ubrzo je situacija postala strašna. Vlak se prevrnuo na bok i nastavio se kretati – opisala je nesreću putnica Dana Dillella.

Komentara 1

PP
Pink Panter
16:41 27.02.2012.

Ovo je izvan svake pameti. Pa zar vi u VL nemate lektora da barem napišete naslov kako treba. Čovjek koji upravlja lokomotivom vlaka zove se strojovođa (kao vlakovođa, kolovođa, knjigovođa). Nominativ množine je strojovođe. U srpskome je pak strojovođi, jerr je u srpskome vođ (vožd), pa je i strojovođ, a množina je strojovođi (kao vođi ili voždi)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije