Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lider udruge Veritas

Štrbac Srbima: Dobro promislite prije otkupa stana u Hrvatskoj

stanovi
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.08.2013.
u 19:55

Savo Štrbac komentirao je za srpske medije poziv hrvatskih vlasti izbjeglim Srbima neka podnesu zahtjev za otkup stanova

– Mislim da ova vlada, ne potpisujući ugovore, namjerno bojkotira to što je HDZ za vrijeme svoje vladavine u koaliciji sa SDSS-om dopustio otkup. Ne vidim nikakvu drugu poruku – rekao je lider kontroverzne srpske udruge Veritas Savo Štrbac komentirajući za srpske medije poziv hrvatskih vlasti izbjeglim Srbima da podnesu zahtjev za otkup stanova.

On upozorava da posljednja proizvoljna tumačenja dužnosnika u Srbiji na račun programa stambenog zbrinjavanja, kojemu 31. kolovoza istječe rok, kriju zamke za one koji drže da će stanove, kada ih otkupe, moći odmah prodati i raspolagati tim novcem i izvan teritorija Hrvatske. Štrbac podsjeća da se kod podnošenja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje potpisuje izjava u kojoj se podnositelj obvezuje da će se vratiti živjeti u Hrvatsku pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, a to se prenosi i u ugovor.

On objašnjava da su "hrvatske vlasti propisale pravila prema kojima će se stan dobiti pod rigoroznim uvjetima i moguće ga je otkupiti, ali nigdje u propisima ne piše može li se novac iznijeti iz zemlje".

– Kao pravnik držim da je tu zamka za one koji bi eventualno otkupljeni stan prodali i vratili se u Srbiju s novcem jer su prekršili osnovnu odredbu iz ugovora da će se vratiti u Hrvatsku i ondje živjeti. Ne potpisuju se bez razloga izjave o kazneno-materijalnoj odgovornosti – objašnjava pravnik Štrbac.

>> Savo Štrbac gubi, ništa od 10 milijardi dolara odštete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije