Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODBIO ISTRAŽNI ZATVOR

Stravično obiteljsko nasilje u Sisku: Bolesnu majku zatvorio u kući, zlostavljao je i prijetio joj

trg
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
24.09.2020.
u 08:38

U lošem zdravstvenom stanju i bez redovite medicinske terapije protivno svojoj volji bila je zatvorena sve do 20. rujna 2020.

Stravično obiteljsko nasilje otkriveno je u Sisku. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, u povodu zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 57-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i tjelesne ozljede, sve na štetu svoje majke.  

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Siščanin 18. rujna 2020. u kući na području Siska, u kojoj živi njegova 75-godišnja majka, koja je teškog zdravstvenog stanja, pod utjecajem alkohola i u nakani da je ustraši i ozlijedi, bio fizički nasilan prema njoj i prijetio joj te da je po izlasku iz kuće žicom s vanjske strane povezao kvaku vrata za stup ograde kako njegova 75-godišnja majka ne bi mogla izaći iz kuće. Zbog toga je ona u tako lošem zdravstvenom stanju i bez redovite medicinske terapije protivno svojoj volji bila zatvorena sve do 20. rujna 2020.

Okrivljenik je nakon toga, osnovano se sumnja, ponovno došao u njezinu kuću i nastavio s fizičkim nasiljem i prijetnjama te ponovno povezao kvaku, no majka je ovaj put uspjela sjekirom presjeći žicu i izaći iz kuće te potražiti pomoć. Njoj su u bolnici utvrđene tjelesne ozljede u vidu hematoma na obje nadlaktice ruku.

Sucu istrage sisačkog Općinskog suda predloženo je da se protiv muškarca odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage odbio je navedeni prijedlog odvjetništva te je okrivljeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s majkom i svjedokom. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je kako će uložiti žalbu na rješenje suca istrage kojim je odbijen prijedlog za istražni zatvor.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Student Ivan Boban o situaciji na Pravnom fakultetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije