Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

Stravična nesreća: Poginuli dok su išli k bolesnoj kćeri

nesreca,beba (1)
Foto: Likaplus.hr
1/3
Autori: Sonja Hoffman, Iva Vidović/VLM, Robert Soldo
26.03.2013.
u 16:18

Očevidom je utvrđeno da je Zdenko Č. na snijegom zametenoj cesti izgubio kontrolu nad autom, skrenuo u suprotni trak te se sudario s Toyotom Corollom koja je naišla iz suprotnog smjera.

Bračni par s tromjesečnim djetetom iz Mostara u ponedjeljak se uputio prema Zagrebu gdje je njihova 14-godišnja kći trebala biti operirana na ginekologiji KBC-a Zagreb. U Lici su sletjeli autom s ceste. Majka i beba poginule su, a otac je prevezen u bolnicu.

Otac Zdenko Č. (42) i njegova supruga Željka Č. (36) s tromjesečnom djevojčicom sjeli su u Renault Clio i krenuli prema Zagrebu. Treće dijete ostalo je kod kuće. Obitelj se trebala s timom Hitne iz BiH naći u poznatom restoranu u Korenici.

Vatrogasci rezali lim

Njihov put tragično je završio u mjestu Pećane na cesti Udbina – Korenica u ponedjeljak u 15.45 sati. Zdenko. Č. na snijegom zametenoj cesti izgubio je kontrolu nad autom, skrenuo u suprotni trak te se sudario s Toyotom Corollom koja je naišla iz suprotnog smjera. Njegova supruga na mjestu je poginula. Žena koja je naišla na stravičan prizor na cesti pokušala je pomoći unesrećenima. Iz olupine auta izvukla je bebu koja je nevezana u sjedalici pala između prednjeg i zadnjeg sjedala. Hrabra žena bebu je odmah predala ekipi Hitne pomoći. No, iako je navodno davala znakove života prije dolaska liječnika, nije joj bilo pomoći.

 Dok su se liječnici još borili za život malene djevojčice, vatrogasci su rezali lim ne bi li izvukli majku koja je odmah preminula.

– Radim ovaj posao 30 godina, no nikada niste pripremljeni na ovakve stvari. Riječ je o obiteljskoj tragediji – kazala nam je doktorica Ljerka Kovačić.

Otac je u stanju šoka prevezen u gospićku Opću bolnicu. Ima prijelom podlaktice te je zadržan na liječenju i nije životno ugrožen. Vozač drugog auta lakše je ozlijeđen. Četrnaestogodišnja kći u zagrebačkoj je bolnici čekala operaciju, a obitelj je trebala boraviti kod rodbine tijekom liječenja i biti uz kćer tijekom njezina boravka u bolnici.

Otac profesionalni vozač

Neopisivo tužno jučer je bilo u domu obitelji u mostarskom naselju Ilići.

 – Zdenko je profesionalni vozač, koji je prije imao svoju autoškolu. Posljednjih godina radio je u Hrvatskoj, za jednu međunarodnu autoprijevozničku tvrtku. Njegov brat poginuo je kao vojnik početkom rata. Supruga Željka, koju cijeli Mostar poznaje kao iznimno dobru ženu, dulje vrijeme tražila je posao pravnice, nakon što je jednogodišnji pripravnički rad obavila u Mirovinskom. Javljala se na brojne oglase, ali joj nikako nije polazilo za rukom naći posao u struci. Posljednji dan žurno su skupili sve potrebne potpise za put u Zagreb. Htjeli su što prije pomoći kćeri -  šokirani su susjedi.

>>Majka i beba poginule u sudaru dva auta u Lici, otac u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije