Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEW YORK

Strava u vrtiću: Djeca spavala u sobi s opasnom drogom, jedno je preminulo

FILE PHOTO: Plastic bags of Fentanyl are displayed on a table at the U.S. Customs and Border Protection area at the International Mail Facility at O'Hare International Airport in Chicago
Foto: JOSHUA LOTT/REUTERS
20.09.2023.
u 10:45

Policija je objavila i kako je droga pronađena u vrtiću mogla ubiti 500 tisuća ljudi. Fentanil, sintetski lijek protiv bolova 50 puta jači od heroina, krivac je za porast smrtnosti od droga u SAD-u.

Jedno je dijete preminulo, a troje je primljeno u bolnicu nakon što su bili izloženi snažnom narkotiku u vrtiću u Bronxu. Kilogram fentanila pronađeno je ispod prostirke za spavanje gdje je jedno dijete preminulo. Nesretni jednogodišnji Nicholas Dominici u vrtiću je bio samo tjedan dana, a preminuo je prošlog petka.

Podignute su optužnice protiv dvije osobe, javlja BBC. Policija vjeruje da su djeca u dobi od osam mjeseci do dvije godine u dječjoj sobi udisala fentanil. Troje djece dobile je lijek Narcan koji se koristi za poništavanje predoziranja opioidima. Istražitelji su navodno otkrili i tri preše za pakiranje droge.

Vlasnica vrtića Grei Mendez (36) i njezin stanar Carlisto Acevedo Brito (41) suočeni su s optužbama za posjedovanje narkotika 's namjerom distribucije koja je rezultirala smrću'. 

VEZANI ČLANCI

- Tvrdimo da su optuženici otrovali četiri bebe i ubili jednu od njih - rekao je u utorak Damien Williams, američki državni odvjetnik Manhattana.

Policija je objavila i kako je droga pronađena u vrtiću mogla ubiti 500 tisuća ljudi. Fentanil, sintetski lijek protiv bolova 50 puta jači od heroina, krivac je za porast smrtnosti od droga u SAD-u.

Snimke kamera i telefonski zapisi pokazuju da je Mendez nazvala svog supruga nakon što je primijetila da su djeca bolesna te je tek nakon toga nazvala hitnu pomoć. Tada je stigao njen suprug te uzeo nekoliko punih vrećica. Vlasti još tragaju za njenim suprugom.

- Njen jedini zločin bio je iznajmljivanje sobe nekome tko je imao kilogram droge - rekao je Andres Aranda, odvjetnik vlasnice vrtića. Dodao je kako nema dokaza da je učinila 'bilo što osim što je pravilo brinula za djecu'.

VIDEO Skupština UN-a: Dok Zelenski govori o ruskoj agresiji, njihov predstavnik se podsmjehuje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije