Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČAR KOKAINA

Hrvat uhićen u Belgiji zbog droge je diplomirani ekonomist, dolazi iz ugledne zagrebačke obitelji

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina
Grgo Jelavic/PIXSELL
18.09.2023.
u 22:25

U zadnjih deset godina u Hrvatskoj je konzumacija kokaina porasla tri do četiri puta. HZJZ provodi analize otpadnih voda, a osim kokaina raste uporaba i drugih opijata

Hrvat je sa svojom ekipom pokušao prokrijumčariti kokain u Belgiji. Riječ je, doznaje Dnevnik Nove TV, o diplomiranom ekonomistu koji dolazi iz ugledne zagrebačke obitelji te koji u Hrvatskoj nema dosje za krijumčarenje droga. Također, njegovo se ime provlači kroz nekoliko tvrtki.

Europsko tržište droga, kako navodi Željko Petković iz HZJZ-a, prema procjenama godišnje okrene više od 30 milijardi eura. Uz to, bilježi se rast konzumacije droga. U zadnjih deset godina tako je u Hrvatskoj konzumacija kokaina porasla tri do četiri puta. HZJZ provodi analize otpadnih voda, a osim kokaina raste uporaba i drugih opijata. Naime, raste konzumacija amfetamina, a na tržište se vratio i Ecstasy.

VEZANI ČLANCI:

"Ako govorimo o opijatima, najčešće dolazi do smrti predoziranjem od opijata, zadnjih nekoliko godina imamo jedan lagani uzlazni trend. Treba kazati da u Europi na godišnjoj bazi imamo pet, šest tisuća smrti na pola milijarde stanovnika za razliku od SAD-a koji ima 100.000 smrti na 300 milijuna", pojasnio je.

"Činjenica je da danas imate dostupnost droga veću nego ikad. Zapljene su veće nego ikad, imate stabilan rast kaznenih djela i prevalencija raste. U konačnici osim strateškog okvira koji je donesen, Hrvatska ima novu nacionalnu strategiju, može se razmatrati u budućnosti izmjena i kaznenog zakonodavtsva", dodao je.

VIDEO Zaustavljena utjecajna organizacija za krijumčarenje droge u Bosni i Hercegovini

Ključne riječi

Komentara 14

ZA
zagabria4
08:08 19.09.2023.

To je zato jr dileri šeću slobodno ovom zemljim, još im se dijele i putovnice. Ovu vlast nije briga za narod, rješenje je izlazak na slijedećim izborima i smjena

ZA
zagabria4
08:10 19.09.2023.

Iz društveno ugledne obitelji kod nas obično znači da su njegovi opljačkali državu i narod

FR
FranzMayer
07:51 19.09.2023.

Ime i prezime molim .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije