Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određen mu istražni zatvor

Strava u Istri: Tražio od 40-godišnjaka da ubije supružnike i njihovo dijete

Policija/Ilustracija
Ivo Cagalj/PIXSELL
08.08.2019.
u 10:11

Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika na prijedlog državnog odvjetništva

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola, nakon prvog ispitivanja 60-godišnjeg hrvatskog državljanina, donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju iz članka 111. točke 4. u svezi članka 37. stavka 2. KZ/11, jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom iz članka 139. stavka 2. KZ/11, i jedno kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ/11.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. kolovoza 2019., u nakani da iz niskih pobuda liši života 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu, hrvatsku državljanku, te njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjeg hrvatskog državljanina bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini, a što je 40-godišnjak izričito odbio i obavijestio žrtve. Osnovano se sumnja i da je 3. kolovoza 2019. godine 51-godišnjakinji govorio da će ubiti nju i njena izvanbračnog supruga, a zatim je istog dana govorio to 40-godišnjaku kako bi on prenio 57-godišnjaku i njegovoj obitelji da će ih ubiti te mu je pokazao prepravljani plinski pištolj. 
Osnovano se sumnja da je 60-godišnji okrivljenik 4. kolovoza 2019., suprotno odredbi članka 7. stavka 1. točke 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u kojem je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev, kalibra 7,65 mm, a takvo oružje pripada kategoriji A koju građani ne smiju držati.

Na prijedlog ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. toč. 2 i 3. ZKP/08", stoji u priopćenju DORH-a.

Komentara 3

GA
GandalfovBrat
10:42 08.08.2019.

idi u italiju pa si piši pola

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
11:08 08.08.2019.

nisam skužio.. gdje?

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
14:52 08.08.2019.

Pola ??? Grad se sluzbeno zove Pula a talijanska manjina ima ga pravo zvati i svojim imenom a ovo nije glasilo talijanske nacionalne manjine. Tko je vlasnik ovih novina ,brisu se Hrvatski komentari i vrijeda konstantno Hrvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije