Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJ ŠOKIRANA

Strava na Kosovu: Djelatnici bolnice slučajno stavili tijelo preminule bebe u perilicu rublja pa pokušali to zataškati

novorođenče
pixabay
22.12.2022.
u 09:50

Izvori iz bolnice neslužbeno navode kako je osoblje pokušavalo sakriti slučaj, i to tako što su vršili pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice

Protiv ginekološkog odjeljenja Opće bolnice u Peći na Kosovu pokrenuta je istraga nakon što je otkriveno kako je netko s odjela pogreškom tijelo novorođenča stavio u perilicu za rublje. Cijeli slučaj je potvrdila kosovska policija koja provodi istragu, a bolnica je suspendirala sedmero zaposlenika.

Cijeli slučaj otkriven je nakon što je obitelj preminule bebe odlučila obavijestiti policiju jer je bolničko osoblje odbijalo obitelji predati tijelo bebe. Otac djeteta kazao je kako je obitelj u šoku, a kazao je i kako nikada nije prestao pokušavati saznati istinu o svojom preminulom djetetu, ali se šokirao kada je ''svojim očima vidio ostatke svoje bebe'', nakon što je iznijeta iz bolničke perilice za rublje, prenosi Kosovo Online.

Izvori iz bolnice neslužbeno navode kako je osoblje pokušavalo sakriti slučaj, i to tako što su vršili pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice. Navodno su htjeli i prebaciti krivicu na spremačice kako bi začuvali ime medicinskog osoblja. Policija je izvijestila kako istragu provode Državno tužiteljstvo te Zdravstveni inspektorat.

''Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mesta, državni državni tužitelj također. Na mjesto događaja izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj, po nalogu Državnog tužitelja, istražuju Državni tužitelj i zdravstveni inspektori'', navodi se u priopćenju.

Oglasili su se i iz bolnice, navodeći na svojoj stranici kako je protiv sedmero osoba pokrenut disciplinski postupak.

''Slučaj je još u fazi istrage, a čim istražna tijela i zdravstvena inspekcija izađu s nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaviještena o detaljima i adekvatnim mjerama predviđenim zakonom'', navodi se.

>> VIDEO Što se mijenja u Njemačkoj u 2023. godini: Tko će dobivati više novaca, promjene u prometu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije