Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMIONOM NA BOŽIĆNI SAJAM

Strašni prizori iz Berlina podsjetili na 2016. U terorističkom napadu je tada poginulo 12 osoba

Frankfurt: Visoke mjere sigurnosti na boži?nom sajmu
Foto: Arne Dedert/DPA
1/2
08.06.2022.
u 14:07

U terorističkom napadu poginulo je 12 ljudi, a ozlijeđeno je više desetaka. Islamska država prihvatila je odgovornost za napad.

Iz Berlina dolaze zastrašujući prizori nakon što se jutros još neimenovani vozač vozilom zabio u ljude, a trenutne informacije govore o tome da je poginula jedna osoba dok je najmanje osam ozlijeđenih, među kojima je pet u životnoj opasnosti.

Vozaž je priveden, a u tom trenutku nije poznato je li riječ o nesreći ili pak o namjernom činom. Istraga će to pokazati.

Podsjetite se kako je izgledao napad na božićni sajam u Berlinu

Mnoge je s pravom incident podsjetio na teroristički napad koji se dogodio 2016. godine koji se dogodio nedaleko od mjesta današnje tragedije kad se 24-godišnji Tunižanin Anis Amri ukradenim kamionom zaletio u posjetitelje božićnog sajam sajma.

U terorističkom napadu poginulo je 12 ljudi, a ozlijeđeno je više desetaka. Islamska država prihvatila je odgovornost za napad.

Photo: Maurizio Gambarini/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Maurizio Gambarini/DPA

Amri je uspio pobjeći, a za njime je raspisana tjeralica te je pokrenuta potraga u više europskih država. Ubijen je četiri dana kasnije u Milanu u sukobu s talijanskom policijom nakon što je odbio pokazati dokumente.  Istraga je pokazala brojne nedostatke u istrazi njemačke policije, kao i to da je on bio već praćen od strane obavještajnih službi i trebao je biti deportiran.

Pratite OVDJE događaje iz Berlina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije