Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V. Želježnjak:

'Stranka je rekla da sam ja najbolji kandidat, a to je i pokazala anketa'

Vesna_Zeljeznjak
Marijan Sušenj/PIXSELL
20.12.2012.
u 09:00

Pobijedi li, Vesna Želježnjak imat će dvoje zamjenika, kao i njezin prethodnik Zvonimir Mršić

Iako sam i svoje suradnike i vas uvjeravala da se želim baviti samo jednim poslom, prihvatila sam kandidaturu za gradonačelnicu - kazala je jučer novinarima na blagdanskome domjenku Vesna Želježnjak, koja je u zadnjih deset mjeseci na čelu Koprivnice, a ujedno je i saborska zastupnica SDP-a.

On nije htio

Ona se znala javno požaliti kako naprosto ne stigne obaviti sve poslove koje nalažu te dvije uloge, i to prije svega zbog toga što nema dvoje zamjenika, kao što ih je imao njezin prethodnik Zvonimir Mršić.

Što je, na koncu, prevagnulo da prihvati kandidaturu za gradonačelnicu?

- U igri smo bili Zoran Gošek (predsjednik Gradskog vijeća, op.a.) i ja. On je rekao da neće. Također, stranka je procijenila da sam ja najbolji kandidat, što je pokazala i nedavna anketa koju smo proveli - rekla je V. Želježnjak.

Trpi bol

Najavila je kako će nakon svibnja iduće godine, u slučaju pobjede na izborima, dobiti dvoje zamjenika - jednog profesionalca, na gradskoj plaći, i jednog volontera. Tko bi oni mogli biti, još nije odlučila. U igri je pet-šest kandidata.

Gradska uprava, najavila je V. Želježnjak, također će dobiti glasnogovornika, ali i on će, zbog štednje, biti volonter.

Novinari su je pitali s kakvim planovima ulazi u izbornu utrku.

- Ove godine Koprivnica je postala sveučilišni grad, grad znanja, i to ćemo razvijati. Druga stvar, nastavit ćemo s gradnjom infrastrukture. I treće, snažno ćemo se okrenuti europskim fondovima i sve snage usmjeriti na razvoj projekata - odgovorila je V. Želježnjak.

Objasnila je kako su prošla vremena u kojima se uspješnost nekog čelnika lokalne uprave mjerilo po tome \"koliko je dobar s nekim ministrom\" i \"koliko je novca uspio dovući iz Zagreba, centra moći\".

Iako je prije tjedan dana pala u Zagrebu i slomila nekoliko kosti u lijevom ramenu, nije otišla na bolovanje, nego radi. Novinarima se požalila kako joj nije lako jer trpi bol.

Komentara 13

LY
Lythrum
13:52 20.12.2012.

Dajte molim vas, Mršić nikad u životu nije rekao ništa dobro za Križevce, Darko Ledinski ne prolazi kroz Križevce jer je to njemu ispod časti...tkozna, ako je tebi sdp pošten pitam se kakav si ti, uostalom ti si jedan od dežurnih pljuvača po Hrgu i Korenu na ovom portalu tako da nemoj govoriti gluposti...Koren možda i drži županiju ali "boss" te županije je Koprivnica...i to je realno stanje

ND
new_day_yesterday
10:31 20.12.2012.

Zaboravih reći, ako je Ledinski bio toliko protovi Gošeka, onda Gošek ima moj glas.

ND
new_day_yesterday
10:22 20.12.2012.

Kao, nisam ja htjela, ali nagovorili su me... stranka misli da sam ja najbolji kandidat pa će se kao žrtvovati... Čemu to prenemaganje vlastoljubaca, a zapravo su sve spremni učiniti za poziciju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije