Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranka DESNO

Đapić prozvao Kolindu i čelnike HDZ-a i SDP-a: Vučić nastavlja verbalnu agresiju protiv Hrvatske

Anto Đapić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
20.08.2016.
u 15:45

Svaku šutnju, a ovdje se, šutilo i šuti već predugo, Domovinska koalicija smatra aktom veleizdajničke politike i nada se da će hrvatski birači na parlamentarnim izborima to napokon znati sankcionirati, poručuje Đapić.

Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) prozvao je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar- Kitarović te čelnike HDZ-a i SDP-a, koji apliciraju za mjesto predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog potpunog izostanka reakcije na jučerašnji govor predsjednika srbijanske Vlade Aleksandra Vučića u Donjoj Gradini, kojim, drže u toj stranci, Vučić "neometano nastavlja svoju žestoku verbalnu i diplomatsku agresiju protiv Hrvatske".

Predsjednik stranke Anto Đapić u propćenju za javnost navodi kako je Vučić u tome govoru "ne samo iznio niz povijesnih netočnosti ili bolje rečeno, bezočnih laži, već je brutalno napao sadašnju hrvatsku državu, ali i blaženog, za nas nesumnjivo svetog, kardinala Stepinca".

Ističe kako u Domovinskoj koaliciji, čiji je član i njegova stranka, smatraju krajnje nedopustivim "tolerirati i ignorirati takve prijeteće verbalne napade od strane susjedne države; i to ne samo radi očuvanja vlastitog dostojanstva i integriteta", već i zato  što je kratak put od verbalne agresije do koketiranja s oružjem.

Smatra kako se pokazalo da je ustrajavanje na prijateljskim ili partnerskim odnosima sa Srbijom besmisleno i ponižavajuće te da je, u takvom ozračju, nužno povući hrvatskog veleposlanika iz Beograda u Hrvatsku na konzultacije, uputiti oštru notu srbijanskom veleposlaniku u Hrvatskoj te prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom sve dok se ne promijeni stav vrha državne srbijanske politike prema državi Hrvatskoj.  

Svaku šutnju, a ovdje se, šutilo i šuti već predugo, Domovinska koalicija smatra aktom veleizdajničke politike i nada se da će hrvatski birači na parlamentarnim izborima to napokon znati sankcionirati, poručuje Đapić.

>>Ministar Kovač o uhićenju Osječanina: Ovo je provokacija i drskost Srbije, to nećemo tolerirati

>>Kovač: Vučić je provodio politiku Velike Srbije!

Komentara 15

BI
binki
16:13 20.08.2016.

E moj Dzapicu da ti HDZponudi stolicu čuvara zahoda u saboru opet bi trcao u koaliciju s njima. Ajde sjasi više.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:48 20.08.2016.

Tesko reci koi je veci dragulj HR-politike pero-mali otepes ili ovaj trbonja fra brne antesa dapo

SI
Sittingbull
17:03 20.08.2016.

Ćorić se opet uvukao Đapiću. Kakvi likovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije