Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Hrvatskoj

Strani se ulagači informirali o ciljevima stranaka

dolari
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
02.11.2015.
u 18:50

Među njima bili su predstavnici, primjerice, Goldman Sachsa, Bobson Capitala, Trans-National Research Corpa...

Prošli tjedan vodeći ulagači u obveznice RH posjetili su ministra financija Borisa Lalovca i predstavnike HDZ-a kako bi se informirali o gospodarskim planovima aktualne vlade i moguće buduće ako na izborima pobijedi HDZ.

Među njima bili su predstavnici, primjerice, Goldman Sachsa, Bobson Capitala, Trans-National Research Corpa... Kao predstavnici koji su uložili velik novac u hrvatski dug, a takvu namjeru sigurno imaju i u sljedećem razdoblju, jasno je da žele znati kakvi su planovi obiju stranaka kad je riječ o javnoj potrošnji, PDV-u, makroekonomskim pokazateljima, investicijskoj klimi..., odnosno kakvi su planovi i ciljevi jedne i druge stranke za sljedeće razdoblje.

Svi ti podaci bit će važan temelj pri donošenju odluka ulagača o sljedećem zaduženju naše zemlje na međunarodnom tržištu. A s obzirom na potrebno refinanciranje, koje će zacijelo biti i na stranom tržištu, budućoj vladi bitno je da i dalje imamo tako važne ulagače.

>>Dobili smo iz agencija poruke da će nam, ako platimo anketu, rejting biti bolji

Komentara 10

Avatar majmunranko
majmunranko
18:55 02.11.2015.

Mislim da će im biti dovoljni ovi podaci. Ovo sigurno niste znali. BDP Hrvatske je 2003. godine bio 34,7 milijardi dolara, 2011. 62,1 milijardu dolara, a 2015. 48,9 milijardu dolara. HDZ je u osam godina povećao BDP za 79%, a SDP je u četiri godine srušio BDP za 22%. Istodobno se SDP u tri i pol godine zadužio dvostruko više nego HDZ u osam godina. Opovrgnite ako možete, kukurikavci.

DH
dalibor.hren
20:33 02.11.2015.

Ciljevi stranaka su popljuvati jedna drugu, a ulagača oteti ono kaj je još ostalo od RH!

NE
Nepobjedivi
22:18 02.11.2015.

@majmunranko, ne izmišljaj. BDP u 2014. je bio 57,22 milijarde dolara, a 2015. još nije završila pa ne smiješ uopće govoriti koliki je BDP u 2015.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije