Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
troje u jednom danu

Stranci u Istri pokušali napustiti zemlju za vrijeme samoizolacije, zaustavila ih policija

Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
23.12.2020.
u 16:52

Svim osobama policija je izdala prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Četiri kršenja mjera samoizolacije utvrdila je u utorak istarska policija, od kojih su tri bila na graničnim prijelazima gdje su zatečeni strani državljani u pokušaju napuštanja Hrvatske za vrijeme samoizolacije, izvijestila je u srijedu istarska Policijska uprava. ,

Naime, jučer oko 14 sati na granični prijelaz Plovaniju stigao je 47-godišnji talijanski državljanin koji je pokušao izaći iz Hrvatske za vrijeme samoizolacije koja mu je određena do 30. prosinca.

Istodobno su na graničnom prijelaza Požani zemlju pokušali napustiti 46-godišnja njemačka državljanka i 32-godišnji slovenski državljanin, koji imaju mjeru samoizolacije do 25. prosinca.

VIDEO Policijski službenici Šibensko-kninske županije na punktovima kontroliraju propusnice

Pazinska policija zaustavila je sinoć u nadzoru prometa u Ulici istarskih narodnjaka 52-godišnjeg hrvatskog državljanina kojemu je mjera samoizolacije izrečena do 25. prosinca.

Svim osobama policija je izdala prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. 

Istarska Policijska uprava poziva sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju te mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svojem zdravlju, zdravlju svoje obitelji i sugrađana jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje virusa.

Policijski službenici će i dalje u sklopu svojih redovitih aktivnosti nadzirati provođenje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene radi sprječavanja širenja koronavirusa, priopćila je istarska policija.

Komentara 3

MA
Maux
17:25 23.12.2020.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA BOLJE DA OSTANU U HRVATSKOJ DA TU ŠIRE ZARAZU PO POTREBI ZAUZMU RESPIRATOR LOL HAHAHAHAHAHHA

PE
Pero56
23:35 23.12.2020.

U izolaciju smije nekoga poslati samo lijecnik, na osnovu dijagnoze. Sve ostalo je krsenje ljudskih prava..

Avatar Klopotec22
Klopotec22
23:31 23.12.2020.

balkanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije