Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autoprijevoz Sinj
Povratak na članak

Štrajkom glađu spriječili fizički sukob zaštitara i radnika

Traže potpisivanje kolektivnog ugovora, povlaćenje otkaza ugovora o radu dvojici radnika i opomene pred otkaz sindikalnom povjereniku Veljku Nasiću

Komentari 6

BO
bourne
16:39 10.04.2010.

citat: \"Zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora DANAS je počeo štrajk u sinjskom Autoprijevozu... Poklušali smo odgovoriti ljude od štrajka glađu, ali oni su mi kazali da će prestati tek kada se ispune zahtjevi ili kad izgube svijest pa ih budu iznosili vani. Pa onaj buco je već gotov a tek je prvi dan štrajka.

VL
DO
doktorica
08:54 11.04.2010.

Plaća je onolika koliko uspiju zaraditi ,ovo je privatna tvrtka .

VL
DO
donat
07:04 11.04.2010.

I za zaštitare postoji zakon. Držim da sindikat vozača mora pokrenuti krivičnu prijavu proti vlasnika zaštitarske tvrtke jer nitko nema pravo nikoga ometati u posjedovanju svoje imovine, a prijevozna tvrtka je i dijelom u vlasništvu i radnika. Pitam, što bi se dogodilo kada bi radnici unajmili drugu zaštitarsku tvrtku. Bio bi to pokolj zaštitara. U ime kojeg zakona netko ima pravo davati naloge kojima dovodi ljudske živote u pitanje?! Zar nije život čovjeka iznad svakog zakona? Uvjerenja sam da MUP mora reagirati i odstraniti zaštitare iz kruga tvrtke, a poslodavac i radnici, stvarni vlasnici moraju se dogovoriti kako će poslovati ili ključ u bravu i svima jednako. Točka.

VL
MI
misuratakid
08:23 11.04.2010.

donat prijatelju pises gluposti... socijalisticko samoupravljanje je ukinuto prije nesto manje od 20 godina. Radnici nisu vlasnici nicega nego najamna radna snaga, koji se moraju s tim pomiriti. Pitanje modela pretvorbe je druga stvar, no kakaqv god bi se model primijenio, uposlenici danas vise nebi bili vlasnici, a kad blokiraju tudju privatnu imovinu onda je jedini odgovor za to sila. Oni mogu sebi priustiti strajk gladju, vlasnik za svaki sat strajka gubi tisuce kuna.

VL
AL
alphazulu99
09:35 11.04.2010.

Privatna firma je ona koju si stvorio vlastitim radom i sredstvima. Ono sto se jamilo privatizacijom se zove privatnom firmom i nije isto kao ono sto je stvoreno vlastitim sredstvima. Primjena sile u ovakvim situacijama nije previse pametna jer kazu da batina ima dva kraja.

VL
DO
donat
08:54 12.04.2010.

Misuratakid prijatelju, tu jest kvaka. Nisam ja u socijalističkom samoupravljanju, a nisam ni u divljem kapitalizmu. Poznato mi je da radnici nisu vlasnici nekretnina tvornice, ali su vlasnici svoga rada i dok taj rad nije isplaćen i oni su suvlasnici u ukupnoj vrijednosti tvrtke svojim udjelom rada i tu zaštitari u tvrki nemaju što raditi. Tu je mjesto sudu. Tu je kvaka. No danšnji poslodavci uzimaju sebi za pravo zakidati radnike na plaći, one koji su zaslužni za rezultate tvrtke, za zaradu tvrtke i tako radnike tretiraju kao moderno roblje bez ikakvih radničkih i ljudskih prava. Vjerujem da se sada bolje razumijemo. Pozdrav

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.