Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radnici Uljanika i 3. maja dobili plaće, od ponedjeljka opet rade

Račun 3. maja je blokiran, ali nađen je model i plaće za srpanj su isplaćene. Ipak, u riječkom škveru nadaju se i brzoj deblokadi računa
31. kolovoza 2018. u 20:36 11 komentara 846 prikaza
Pula: prosvjed radnika Uljanika
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Radnicima pulskog Uljanika i 3. maja u Rijeci u petak prijepodne isplaćene su plaće, kako je Vlada obećala. Iako je račun brodogradilišta u Rijeci blokiran, nađen je model i plaće za srpanj isplaćene su svim radnicima.

Pula: prosvjed radnika Uljanika
1 / 20
Štrajk u Uljaniku

Stoga, kao što smo prije gotovo dva tjedna pozvali na štrajk i obustavu rada do isplate plaće, sada pozivamo radnike u Puli i Rijeci da se u ponedjeljak vrate na svoja radna mjesta i nastave s radom. Naime, procjene govore da jedan dan obustave rada znači dnevnu štetu od oko 2,5 do tri milijuna kuna. Sada moramo nastaviti raditi brodove i nadoknaditi poslove – kazao je Đino Šverko, predsjednik štrajkaškog odbora Uljanik grupe.

Dodao je kako će štrajkaški odbor nastaviti i dalje pratiti situaciju i rasplet problema hrvatskog brodogradilišta jer, dodao je, ovo je bilo samo gašenje vatre, ali je i pozvao radnike da i dalje vjeruju sindikatima, članovima štrajkaškog odbora, jer samo se oni, bez ikakvih drugih političkih implikacija, bore za prava radnika zakonskim putem.

pametno: Neprihvatljivo nam je da je Jakovčić primao novac od firme jer je to izravan sukob interesa

– Istina je da je oko tisuću radnika Uljanika, iako smo se dogovorili da ćemo u petak ostati u krugu tvrtke, izišlo na ulice Pule, došlo do središta grada i zgrade županije, nagovoreni od nekih ljudi koji su podlegli nervozi. Mi smo iz sindikata i odbora za to vrijeme bili na sastanku s gradonačelnikom Borisom Miletićem i županom Valterom Flegom kako bismo doznali što su napravili u Bruxellesu. No, sastanak smo prekinuli kako bismo otišli među radnike i smirili tenzije – dodao je Šverko.

Boris Cerovac iz sindikata Jadranska plovidba, član štrajkaškog odbora, napomenuo je da nastavljaju pratiti kako će se rasplesti situacija s brodogradnjom.

Pula: prosvjed radnika Uljanika Nino Raspudić Hoće li s Uljanikom konačno potonuti i IDS?

Iako su radnici 3. maja najavili da će u ponedjeljak izići na ulice jer je blokada njihova računa prijetila da neće moći dobiti plaće, do toga neće doći. Ipak, svi se nadaju da će račun riječke tvrtke biti deblokiran kako bi mirnije dočekali obećanu i osiguranu plaću za kolovoz. Stručne službe Uljanika završile se sve potrebne radnje i novac je transferiran. Nakon isplate plaća, na prvome mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe – priopćeno je u petak iz Ureda korporativnih komunikacija Uljanik grupe.

>> Pogledajte i kako je izgledao prosvjed radnika Uljanika i 3. maja

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • zdepar:

  molim vas samo nemojte ništa raditi da ne pravite veću štetu

 • Jure i Max:

  Bando crvena neka vam place da Miletic i Bero...pljackate gradjane Hrvatske vise nego Hdz....😅

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Tek od ponedjeljka opet rade? A zašto ne od subote? Što će im vikend? Od čega se imaju odmoriti? Zašto ne nadoknade izgubljena dva radna dana? Samo da im je ne raditi!!!