Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Štrajk je ustavno pravo, a za koeficijente je kriva Vlada Zorana Milanovića'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
29.11.2019.
u 21:27

Pozivam strane da za stolom nađu najkvalitetnije moguće rješenje uzimajući u obzir položaj i dostojanstvo učitelja i nastavnika, ali i financijsku situaciju u državi te interese učenika i svih građana, poručila je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je štrajk u školama.

– Moj stav se nije promijenio i od samog početka jasno ga iznosim: poštujem dostojanstvo i rad nastavnika, a štrajk je ustavno pravo. No, ne zaboravimo da postoji i ustavno pravo djece na obrazovanje. Hrvatskim Ustavom i međunarodnim aktima koje smo prihvatili preuzeli smo dužnost osiguravanja prava na obrazovanje svojim građanima. S obzirom da djeca nemaju politički glas kako bi se izborila za svoja prava, dužnost je odraslih zagovarati njihove najbolje interese i voditi računa da se njihova prava, uključujući pravo na obrazovanje, poštuju – priopćila je predsjednica.

Za problem s koeficijentima zaposlenih u školama okrivila je bivšu Vladu Zorana Milanovića.

– Današnje je stanje posljedica štetne politike Vlade Zorana Milanovića, koja je dva puta smanjila koeficijente nastavnicima. Pozivam strane da za stolom nađu najkvalitetnije moguće rješenje uzimajući u obzir položaj i dostojanstvo učitelja i nastavnika, ali i financijsku situaciju u državi te interese učenika i svih građana. Činjenica je da su učitelji jedan od stupova društva i svakako moramo riješiti njihov status, a to je na Vladi i sindikatima da dogovore – stoji u priopćenju Kolinde Grabar-Kitarović.

VIDEO Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Komentara 97

BA
Barbasmora
22:19 29.11.2019.

Mili boze al sam lijepa, mili boze al sam lijepa, mili boze al sam lijepa balkanska kraljica...ima kolinda i ogledalo koje svaki dan pita ima li lijepsa HDZovka....

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:55 29.11.2019.

Ona stvarno misli da su Hrvati ovce bez mozga. Njeni biraci se ne racunaju u normalne Hrvate.

Avatar Zagor 74
Zagor 74
23:39 29.11.2019.

Milanović, Tito i Iliri....svi oni su uništili nas Hrvate i zato su danas svi učitelji u štrajku! Najbolje da i HDZ pristupi štrajku protiv Milanovića! A to što su na vlasti, ništa ne znači! Jer Milanović je sve uništio! Pa koliki moron može ovu tvrdnju progutati?! Znam! Zove se obični Hrvat, glasač! A predsjednica je profiliranjem kupaca odlično pogodila! Jer sigurno nije samostalno tako loša u elementarnoj logici i ovako grubo pogriješila :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije