Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od "AI tehnološke nuklearne bombe"

Prije smjene Altmana uprava je dobila pismo zabrinutih znanstvenika: 'Razvili su model koji može ugroziti čovječanstvo'

23.11.2023.
u 20:31

Opća umjetna inteligencija može uopćiti, učiti i zaključivati, što je očito ogromna razlika u odnosu na običan kalkulator. Isto, ma kako banalan, bio bi to korak naprijed prema stvaranju opće umjetne inteligencije. To bi, izgleda, bila ta "tehnološka nuklearna bomba" o kojoj se govorilo kada je smjenjivan Sam Altman, a koji, nameće se zaključak, nije o navodnom proboju, o kojem nema neovisne potvrde, obavijestio upravu tvrtke.

Komentara 10

XA
xaron
03:13 24.11.2023.

Svakako da nam treba AI kad nemamo svoju - ljudsku inteliganciju. Da je imamo, ne bi bilo svih tih ratova, ubijanja, bijede…

PA
pasodoble12
22:53 23.11.2023.

Je li ovaj Altman & co drugi Oppenheimer & co?

Avatar Hazl113
Hazl113
21:40 23.11.2023.

Kad tad će nešto nastati popuit Terminatora. Igramo se previše time.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije