Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla nova pošiljka

Stožer: U Vukovar dopremljene nove dvojezične ploče

vukovar,ćirilica,natpisi (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
12.10.2013.
u 19:39

Danas je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dostavio novinarima kratku informaciju iz koje se može naslutiti kako opet slijedi postavljanje ploča

Danas je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dostavio novinarima kratku informaciju iz koje se može naslutiti kako opet slijedi postavljanje dvojezičnih ploča na državne institucije u Vukovaru.

- Opet mučki na Vukovar. Subotnje popodne, namijenjeno obitelji,priprema za nedjeljnu misu... Rođendan je generala Gotovine, stižu mu čestitke branitelja.. U tijeku je memorijalni turnir Blage Zadre u Borovu naselju.. Što rade Milanović i jataci – pa postavljaju ploče sa dvojezičnim/dvopismenim natpisima po Vukovaru... Oprosti im Bože – ne znaju što čine. S vjerom u Boga i hrvatski narod za hrvatski Vukovar i Republiku Hrvatsku - navodi se u današnjem priopćenju Stožera za Hrvatski Vukovar.

- Imamo informaciju da je u Vukovar uz pratnju interventne policije dopremljeno 3 do 5 dvojezičnih ploča i očekujemo da će ih, kao što je njihov običaj, postaviti kriomice pod okriljem noći. To smo i očekivali pa nismo iznenađeni. Dostavili smo predsjedniku Josipoviću, Vladi, policiji, ispravke popisa iz 2011. gdje je naveden točan broj Srba u Vukovaru i iz kojega je vidljivo da nije ispunjen zakonski uvjet za postavljanje dvojezičnih ploča prema kriteriju postotka srpskog stanovništva. No, nitko do sada na to nije reagirao, ali nitko nas nije iznenadilo jer znam s kim imamo posla - kaže Snježana Patko iz Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara.

>>Josipović: Hoće li sutra nečija glava biti razbijena?

>>\'Skidanje ploča ima i političku pozadinu\'

>>Branitelji: Ako Vlada ne skine preostalu ploču mi ćemo je skinuti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije