Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Stožer: Preminule su 73 osobe. Imamo 2360 novih slučajeva zaraze

Šibenik: Hitna medicinska pomoć dovozi pacijenta sa sumnjom na koronavirus u Opću bolnicu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
15.12.2020.
u 11:09

Do danas je ukupno testirano 896.828 osoba, od toga 8748 u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2360 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21.861. Među njima je 2897 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 304 pacijenta. Preminule su 73 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 179.718 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 2778 preminulo, ukupno se oporavilo 155.079 osoba, od toga 3195 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 51.108 osoba. Do danas je ukupno testirano 896.828 osoba, od toga 8748 u posljednja 24 sata.

Ključne riječi

Komentara 18

JO
JosefKa
11:23 15.12.2020.

Prije neki dan (kad je broj zarazenih bio preko 4000) testiralo se vise od 11000 ljudi. Nikako da taj podatak o broju testiranih dodje u naslov, tj nikako da se u naslovu nadju oba broja kako bi ljudi povukli logicnu paralelu.

ME
mentar
11:41 15.12.2020.

“U vrlo kratkom roku, broj dijagnoza" COVID-19 "u bolnicama, na odjelima za intenzivnu njegu, povećao se trinaest puta. Točno od 1. listopada bolnice su dobile dodatnih sto eura po dijagnozi" COVID-19 ". To znači, ako se stavi napomena 'COVID-19', bit će dodatnog novca, sto eura dnevno. " To znači da su moguća vrlo velika izobličenja. Ti poticaji za nalaz "COVID-19" već su poznati iz New Yorka, gdje je bilo višestruko novca za liječenje ovih slučajeva s dijagnozom COVID. Jedan od odvjetnika dodao je: "Vrlo je čudno (...) da se očito sva raspoloživa sredstva, mediji, ali i (...) financijski poticaji koriste za proizvodnju što više COVID-a. To pada na mene kao pravnika Da sam to imao kao proces, a jednog dana to ćemo imati i kao proces, nadamo se uskoro, onda bi to bio značajan znak da ovdje nešto nije u redu. Jer to se nikada prije nije dogodilo. Da mediji (. ..) svi govore isto, nitko ne izvještava kritički, osim u alternativnim medijima, a taj se novac također plaća za određenu dijagnozu, kako za vrijeme liječenja, tako i nakon smrti. "

Avatar niwrad
niwrad
11:12 15.12.2020.

U ovom korona scenariju napisana su nova pravila igre. Prvo je da smo širenjem zaraze bioteroristi. Shodno tome prijeti nam i zatvorska kazna. A zašto? Koji zločin smo počinili? Pa isti onaj koji smo činili uvijek, do ove godine - zločin imunizacije stanovništva prirodnom metodom. A po novom pravilu to je zločin zato što ta metoda može izazvati štetne nuspojave, pa i smrt za dio osjetljivog puka. Drugo pravilo, koje najviše i kriminalizira prvo, jest sljedeće: dio puka koji umre tijekom te prirodne imunizacije, nije umro zbog starosti i komorbiditeta, nego upravo zbog te metode. Ok, to su pravila igre. S tim u vezi, krenimo na drugu metodu imunizacije - umjetnu. Ona se provodi cjepivom. Pa postavimo sljedeće pitanje: kad nakon cijepljenja umru pojedinci iz osjetljivog dijela puka, jesu li oni umrli "od cjepiva" ili od starosti i komorbiditeta? Hm... Pa pošto imamo nova pravila igre, oni su umrli od cjepiva - od umjetne imunizacije. I prema prvom pravilu "širitelji cjepiva"su bioteroristi. A kako će se cjepivo "širiti" u populaciji, imat ćemo više "umrlih od cjepiva". Dok će nas političari i mediji svaki dan izvještavati o "crnim brojkama", "novim rekordima" i u skladu s tim tražiti lockdown i zatvor za one koji "šire cjepivo". Je l' tako? NEEE!! Pa ta pravila važe samo za puk. Samo puk može biti zao i bioterorizirati. Zato kad cijepljeni umru, oni su sigurno umrli od starosti i od komorbiditeta. A "širitelji cjepiva" nisu "bioteroristi". Oni su humanisti i filantropi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije