Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIT ĆE NOVE MJERE?

Stožer sutra ima konferenciju, Šostar: Neće biti kažnjavanja, to je zadnja mjera

U Zagrebu 79 novih zaraženih koronavirusom
Robert Anic/PIXSELL
11.10.2020.
u 20:07

Ono što će biti sigurno da će ići preporuka maske u zatvorenim prostorima i na otvorenom, gdje nije moguće osigurati funkcionalnu distancu od dva metra, kaže Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Još večeras epidemiolozi bruse sustav mjera, ali koliko konzultirao s Bandićem i predsjednicom stožera neće biti kažnjavanja, to je zadnja mjera na koju bi gradonačelnik pristao za svoje sugrađane. On ima veliku vjeru i smatra da ćemo mnogo toga postići edukacijom, kazao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" za RTL Danas.

Maske će se morati nositi i na otvorenom.

– Ono što će biti sigurno da će ići preporuka maske u zatvorenim prostorima i na otvorenom, gdje nije moguće osigurati funkcionalnu distancu od dva metra. A to se odnosi na sva okupljanja te će biti pojačana kontrola takvih okupljanja – rekao je Šostar. Kazao je i kako je preporuka epidemiologa da klubovi, restorani i kafići rade do ponoći.

Stožer civilne zaštite RH najavio je pak konferenciju za novinare za sutra u 12 sati na kojoj će najvjerojatnije najaviti nove mjere zbog velikog broja zaraženih posljednjih nekoliko dana.

VIDEO Capak najavio nove kriterije za testiranje na koronavirus, ali i za izolaciju.

Komentara 8

ST
stefj
20:17 11.10.2020.

Kako neće biti kažnjavanja? A što su kazne što inspektori pišu okolo? Ili privatni sektor, to nisu ljudi, pa se te kazne ne računaju?... Ova kriza kao i svaka druga ukazuje na to koliko su te javne strukture van realnog života, koliko nemaju doticaja sa stvarnošću. Od lockdowna na dalje, sve pokazuje koliko su uhljebi povlašteni... Pa kada su toliko odvojeni od stvarnosti, nije im teško zatvarati tvrtke i obrte, nije ih briga da li se proračun uopće puni, ionako će se zadužiti, neće se zadužiti njih, zadužit će se građane... Ma bljak...

Avatar Grunf
Grunf
22:08 11.10.2020.

jel to onaj koji koristi prijateljice noci na rođendanskim proslavama?

MA
marlo
20:18 11.10.2020.

Ljudi moji, svašta smo prošli... i rat smo imali ne tako davno, i nije bilo lijepo... političari, nemojte nas prodati za judine škude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije