Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stožer lancu brze hrane dozvolio rad iza ponoći, Ceh ugostitelja traži jednak tretman za sve

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a traži ravnopravan položaj za ostale ugostiteljske objekte koji mogu nuditi uslugu dostave i preuzimanja hrane na isti ili sličan način kao McDonald's, istaknuo je predsjednik Ceha Joso Smolić.
17. listopada 2020. u 09:06 0 komentara 2359 prikaza
Bjelovar: U znak prosvjeda ugostitelji simbolično na sat vremena zatvorili objekte
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) Joso Smolić rekao je u subotu da kod donošenja epidemioloških mjera Ceh ugostitelja traži jednak tretman za sve, a da je Stožer civilne zaštite RH dopustio rad McDRIVE linijama po redovitom radnom vremenu, i iza ponoći.

Bjelovar: U znak prosvjeda ugostitelji simbolično na sat vremena zatvorili objekte KORONAKRIZA HOK upozorava: Ugostitelji su složni i traže pomoć, upitno je očuvanje radnih mjesta

Time su, kaže, ostali ugostiteljski objekti koji nude isti ili sličan tip ugostiteljske usluge, dovedeni u neravnopravan položaj.

Iz Ceha podsjećaju da je zbog trenutne epidemiološke situacije Nacionalni Stožer civilne zaštite 14. listopada  donio Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, u kojoj stoji da ugostiteljski objekti mogu raditi od 6:00 do 24:00 sata. 

„Iako svjesni da preporuke i mjere za ugostiteljsku djelatnost uvelike mijenjaju način, ali i kapacitet rada ugostiteljskih objekata, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore podržava epidemiološke mjere koje donosi struka, ali pritom traži jednak tretman za sve. Stožer civilne zaštite RH dao je dozvolu za rad McDRIVE linijama lanca restorana McDonald's nakon ponoći", navodi predsjednik Ceha.

Zagreb: Sastanak Stožera civilne zaštite RH s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljstva MASKE U KAFIĆIMA Ugostitelji traže od Vlade rješenja za ekonomsko obeštećenje

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a traži ravnopravan položaj za ostale ugostiteljske objekte koji mogu nuditi uslugu dostave i preuzimanja hrane na isti ili sličan način kao McDonald's, istaknuo je predsjednik Ceha Joso Smolić.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.