Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjene u vojsci

Stošić novi zapovjednik Obalne straže, Kardum ide u mirovinu

\'unutrasnja 08.05.08 admiral zdravko kardum.... foto:nino strmotic\'
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/2
02.08.2011.
u 23:04

Dosadašnji zapovjednik jedan je od šest časnika s generalskim činom koji ove godine idu u mirovinu

Kapetan bojnog broda Marin Stošić novi je zapovjednik Obalne straže, a dužnost bi od dosadašnjeg zapovjednika viceadmirala Zdravka Karduma trebao preuzeti sutra, piše Jutarnji list. Smjena dugogodišnjeg zapovjednika, prvo Hrvatske ratne mornarice a zatim i Obalne straže, potvrda je da mu predstoji umirovljenje. On je jedan od šest časnika s generalskim činovima koji bi ove godine trebali biti umirovljeni, o čemu je Večernji list pisao u travnju u tekstu pod naslovom Šest ratnih generala odlazi u mirovinu.

Da se plan za umirovljenje šest generala namjerava provesti novinarima je danas potvrdio i načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić, a prema pisanju Jutarnjeg naveo je kako je umirovljen načelnik Uprave za personalne poslove general Tomo Medved. Među preostala četiri generala koji bi trebali u mirovinu spominju se, među ostalima, bivši zapovjednik HRZ-a Vlado Bagarić, koji je sam podnio zahtjev za umirovljenjem, te dvojica neraspoređenih Jozo Milićević i Mate Obradović.

Komentara 5

Avatar gulag
gulag
00:49 03.08.2011.

Čega je to taj kapetan zapovjednik? Kakve obalne straže kad talijani mogu loviti ribu u našem moru kad se sjete i gdje žele? I nitko im ne smije ništa! Kakva obalna straža!

KU
kumpare
07:31 03.08.2011.

Obalna straža na platnoj listi, i grbači običnih smrtnika....

Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:39 03.08.2011.

Mene zanima s KOLIKO GODINA je gospodin umirovljen i zašto? Ako smo u ratu i ako je gospodin izložen stalnom riziku od stradavanja u redu je da bude prije umirovljen, ali ako se voza brodićem po jadranu i plaši turiste, tada smatram da je zanimanje jednoga električara ili građevinara na skeli koji radi na +40 i na -20 puno opasnije nego njegovo..... zato danas jedini u europi imamo \"umirovljenike\" s 30 god života....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije