Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor o prisluškivanju

'Stojim iza svakog svojeg razgovora i poruke'

kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.11.2013.
u 13:37

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman rekao je da zasad nije upoznat s dokumentom koji bi govorio o prisluškivanju bivše premijerke

Jadranka Kosor i dalje ništa ne zna o navodnom nelegalnom nadzoru njezine telefonske komunikacije u vrijeme dok je bila premijerka. Pozdravlja odluku ministra unutarnjih poslova da naloži istragu navoda obrane Ive Sanader, a i ona sama će, kaže, poduzeti sve da se slučaj istraži do kraja.

– Nisam se raspitala o tim dokumentima jer zapravo razmatram i konzultiram se o tome gdje bih se uopće mogla raspitati. Mene sada zanima nastavak, svakako ne zbog mene, nego zbog institucije predsjednika Vlade i Vlade u cjelini. A što se tiče inače mojih telefonskih razgovora i poruka, ja iza svake svoje poruke i svakog svojeg razgovora i dalje stojim. Sve je to bilo u jeku onog velikog posla koji smo provodili da bismo završili pregovore, osobito u poglavlju 23. Prema tome, dakako da mogu još samo jednom ponoviti, nikakve naloge nikome, ni jednoj instituciji i ni jednom pojedincu nisam davala za progon bilo koga, a jednako tako nisam ni izdavala naredbe da se bilo što što su neovisne institucije radile zaustavi. I to je činjenica koju, dakako, treba do kraja istražiti i u ovom slučaju – poručila je Jadranka Kosor koja će prvo pričekati kraj policijske istrage pa nakon toga odlučiti hoće li još nešto, osobno kao građanka, sama poduzimati.

– Jer nadzor bilo čijih kontakata telefonom i putem poruka nije moguć, bez obzira o kome se radilo, bez naloga institucija, i to je važno sada do kraja razjasniti, ne zbog mene nego zbog funkcioniranja pravne države u cjelini – zaključila je Kosor.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman rekao je da zasad nije upoznat s dokumentom koji bi govorio o prisluškivanju bivše premijerke kao ni s kontekstom u kojem bi takav dokument nastao. Zato odbor za sada neće ništa poduzimati.

– Imamo dvije razine – pojačan izlist poziva i praćenje telefonskih razgovora. Za ovo prvo nije potrebno sudsko rješenje, a za ovo drugo jest. Mehanizam je takav da odbor zapravo, bilo na prigovor građana, Vijeća za građanski nadzor ili od institucija, može sastaviti sam svoje povjerenstvo koje će provesti istragu slučaja. Ako takav zahtjev dođe, ja sam spreman to napraviti – objasnio je Tuđman te dodao da Kosor nije tražila tako nešto od njega.

Komentara 14

NV
novo vriijeme
17:33 07.11.2013.

Dobro da stoji iza svake svoje riječi, da čujemo te razgovore pa da vidimo da li i mi stojimo iza svake njene riječi.

DU
Deleted user
22:06 07.11.2013.

bit će tužna i jadna ako je se nije prisluškivalo...njena glad za medijima je nevjerojatna .

Avatar Becarina
Becarina
15:18 07.11.2013.

Stipica mesic pratio je sve i svakoga . Pracenje i snimanje Sanadera dok je bio premijer isto tako je nelegalno. Ja sam siguran da su pratili i Karamarka, iako je bio "nadredjeni". Glavnu rijec ima Pantovcak ili , sto jee kod nas isto vjerovatno, da su tajne sluzbe iznad svih i da su i vlada i predsjednicki ured njihove fiijale i da oni vladaju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije