Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZUMACIJA DROGA

Što se događa u HV-u? Petorica vojnika pozitivna na kokain

Hrvatski vojnici ispraćeni u NATO-ovu misiju u Litvu
Duško Jaramaz/PIXSELL
13.10.2021.
u 07:44

Zbog većeg broja novootkrivenih slučajeva, testiranja su pojačana

Zbog konzumiranja kokaina vojna karijera završena je za dvojicu pripadnika Oružanih snaga, a ukupno pet vojnika bilo je pozitivno na kokain u proteklih nekoliko mjeseci.

- Oni su dobili raskid djelatne službe, a za tri ostala pripadnika, proces je još uvijek u tijeku - rekao je za HRT Dejan Džidić, zapovjednik u Pukovniji vojne policije OSRH.

Među njima je i vojni specijalac koji je nedavno uhvaćen u tajnoj akciji usred noći. Iz MORH-a ističu kako za posebnu zabrinutost mjesta nema. Sve što se događa u običnom svijetu, događa se i u vojsci. Nadzori se provode stalno, a dobivaju i dojave o drogiranju.

- Onda idemo na ciljane osobe, kada znamo za osobu imenom i prezimenom, da bi ju mogli dovesti u vezu s tim djelom. A preventivni nadzori se analitički, dakle kada dobijemo nove vojnike, primjerice u Centru za obuku u Požegi - rekao je časnički namjesnik Davor Pavlović.

Zbog većeg broja novootkrivenih slučajeva, testiranja su pojačana. Provode se u MORH-u, uz prisutnost svjedoka civila. Ako osoba to želi, testiranje se ponavlja i u zdravstvenoj ustanovi. Sve se najstrože nadzire, kako ne bi bilo greške.

Ključne riječi

Komentara 5

WW
wwwcro
09:16 13.10.2021.

Testiranje bi trebalo sprovesti i u Saboru i među svim ostalim radnicima koji primaju plaću iz državnog proračuna. Od socijalnih ustanova, porezne uprave pa sve do općinskih i gradskih poglavarstava.

DU
Deleted user
09:07 13.10.2021.

a visi se ni kotroliraju...

Avatar horuk
horuk
08:16 13.10.2021.

U svakom zanimanju ce se naci 5 osoba pozitivnih na kokain. Jel se onda za svako zanimanje pravi neka drama i skandal oko tioga. Ovo je jako umjetna konstrukcija da je to u vojsci veci problem nego drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije