Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN NA KOKAIN

Kako je pripadnik elitne postrojbe pao na kokain: 'Mislim da nije bilo raspačavanja'

Primošten: Pas vojne policije za pronalazak eksplozivnih sredstava
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.10.2021.
u 21:48

Radi se o pripadniku zapovjedništvu za specijalne snage iz čijih su redova prije više od dva mjeseca pala čak petorica vojnika zbog konzumacije kokaina

Vojni policajac koji je prošloga tjedna testiran pozitivan na kokain pao je u noćnoj akciji zagrebačke policije kada nije bio na dužnosti. Kako doznaje Dnevnik.hr, specijalca je policija dva dana prije imala na oku te ga pratila u njegovo slobodno vrijeme. 

Radi se o pripadniku zapovjedništvu za specijalne snage iz čijih su redova prije više od dva mjeseca pala čak petorica vojnika zbog konzumacije kokaina. 

- Riječ je o izoliranim slučajevima, te dosad provedenom istragom nije utvrđeno da su drogu nabavljali ili konzumirali tijekom službe, niti istu nabavljali za potrebe drugih pripadnika postrojbe ili Oružanih snaga. Tijekom kriminalističkog istraživanja nad navedenim osobama nije utvrđeno da su konzumirali drogu zbog prevelikih zahtjeva na obuci koje nisu mogli ispuniti ili nekog drugog razloga povezanog sa službom, pojasnili su iz ministarstva obrane. 

Od petorice koja je tada bila pozitivna na kokain, dvojica više nisu u vojci, a trojica još čekaju stegovnu kaznu. 

- To se profesionalnim vojnicima ne bi smjelo događati, pa ni policajcima ili djelatnicima sigurnosnog sustava. Ne može nitko iz tih sustava reći - moj privatni život se nikog ne tiče, jer kad su ušao u te strukture - tiče se cjelokupnog sustava, govori kriminalist Dubravko Klarić. 

- Mislim da nije bilo raspačavanja, da je to unutar jedne grupe koja je na neki način bila i zatvorena u tom smislu što se tiče zlouporabe, konzumacije i omogućavanja trošenja, nadodaje. 

>> VIDEO Mislav Herman o Možemo: Tu je riječ o opasnim ljudima s vrlo opasnim namjerama

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar horuk
horuk
08:41 12.10.2021.

Testirajte slucajnoga!

DU
Deleted user
07:27 12.10.2021.

Nešto nam se čudno dešava u vojsci, najprije imamo afere sa helikopterom i lovom, pa onda sa alkoholom afera, zatim su bile one orgije, pa nakon toga imamo one mrtve vojnike te kao šećer na kraju ispada da nam je vojska na kokainu i na sve to ministar branitelja nema ništa pametnoga za reći.

DU
Deleted user
07:07 12.10.2021.

testiranje bi moralo ici i od visih do najvisih...pa da se vidi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije